Életveszélyes társasházat épített Matkovich Ilona fiának cége – hetek óta fekete lepel alatt javítják a hibákat

Hosszabb ideje, nagy erőkkel javítják a hibákat Vácon, a Liszt Ferenc utca 23. számnál lévő társasházon, amelyet Matkovich Ilona fiának cége épített. Mint, ahogy azt már többször is megírtuk, a társasház nemcsak baleset-, de életveszélyes is.

Lapunk korábban beszámolt erről a botrányos építkezésről, ám Matkovich fia, Pajor Dániel és cége. a Geo-Art Team Kft. sajtópert indított szerkesztőségünk ellen. Az elsőfokú bíróság helyes indokolása szerint valós és igazolt tényeken alapult közlésünk, miszerint a Geo-Art Team Kft. által felépített társasházat nem a terveknek megfelelően építették fel és az élet- és balesetveszélyes.

Beszéltünk olyan, az ügyben érintett személlyel is, aki szintén alátámasztotta azt, hogy Pajor cége nem a terveknek megfelelően építkezett. Az ügyet jól ismerő forrásunk azt is elmondta a botrányos építkezésről, hogy a lakókat próbálja nyugtatni a kivitelező, akik egyre idegesebbek, ami érthető, hiszen a Budapest Környéki Törvényszék jogerős ítéletével megsemmisítette az épület fennmaradási engedélyét. Forrásunk szerint a társasház lakói egyre kevésbé hisznek Pajor Dániel és cége a Geo-Art Team Kft. magyarázatainak.

Úgy tudjuk a lakókat más kellemetlenség is érte, meg nem erősített információink szerint, ki is kellett pakolniuk a bútorokat a hibák javítása miatt. Ezt a felvételek is alátámasztják, ugyanis az erkélyeken letakarva láthatóak berendezési tárgyak. A katasztrófavédelem is szemlét tartott itt korábban, melynek során Ferencz Gellért felelős műszaki vezető beismerte, számos dolgot nem úgy építettek meg, ahogy az a tervekben szerepel.

Tovább tetézi a botrányt, hogy július 16-án este ugyanezen társasháznál keletkezett tűzhöz riasztották a váci hivatásos tűzoltó-parancsnokság egységeit. A tűzesetet követően, augusztusban a beruházó cég nagy erőkkel megkezdte a társasház átépítését.

Újból megkerestük kérdéseinkkel Pajor Dánielt, a Geo-Art Team Kft. ügyvezetőjét, hogy pontosan milyen munkálatokat végeznek augusztus óta az épületen? A többi hibás Hangyavár Lakások társasházat is ki fogják-e javítani a közeljövőben?

Ismét kerestük Ferencz Gellért felelős műszaki vezetőt is, hogy megtudjuk, miért adta ki a nyilatkozatot, mely szerint minden a tervek szerint készült el a Barabás utcában, a Liszt Ferenc sétányon és a Karcsú Arzén utcában lévő társasházak vonatkozásában?

Ismét kérdéseket küldtünk Matkovich Ilona váci polgármesternek is, szerettük volna megtudni, hogy a családi cégeket – összefoglalóan a Hangyavár Lakásokat – érintő botránysorozat ügyét hogyan kommentálja? Ismertette-e vele a fia, mint a beruházó társaság ügyvezetője?

Cikkünk megjelenéséig egyikük sem válaszolt.

Hozzászólás
Előző cikkSzentkútra látogatott a csörögi Idősek Klubja
Következő cikkCsaládi nappal várják az érdeklődőket Őrbottyánban