Valós és igazolt tény, hogy élet- és balesetveszélyes társasházat épített Matkovich Ilona, váci polgármester fiának cége

Jogerősen elvesztette Matkovich fia Pajor Dániel és cége a Geo-Art Team Kft. a sajtópert szerkesztőségünk ellen, a botrányos Hangyavár Lakások referencia társasháza, a Liszt Ferenc sétányon lévő társasház ügyében.

Részlet a jogerős ítélet indokolásából: ”….azon sérelmezett közlésrész, miszerint a Vácott a Geo-Art Team Kft. által felépített társasházat nem a terveknek megfelelően építették fel és az élet- és balesetveszélyes, egyrészt az elsőfokú bíróság helyes indokolása szerint valós és igazolt tényeken alapuló közlés…”

Lapunk már többször beszámolt arról, hogy 2022 őszén a Liszt Ferenc sétány 23. szám alatti társasház tulajdonosainak azzal kellett szembesülniük, hogy a Budapest Környéki Törvényszék jogerős ítéletével megsemmisítette az épület fennmaradási engedélyét

A 0627.hu beszámolt az épületet érintő tényekről, és okkal tettük fel a kérdést: vajon lebontják-e az épületet? Az építtető Geo Art Team Kft., valamint Pajor Dániel, Matkovich Ilona polgármester fia beperelte szerkesztőségünket. Mind első és mind másodfokon, azaz jogerősen is a 0627.hu-nak adott igazat a bíróság, hiszen, mint ahogy a Budapest Környéki Törvényszék ítéletében olvasható, cikkünk „valótlan tényeket nem tartalmaz, ezért helyreigazításnak nincs helye”.

Mindemellett a társasháznál korábban helyszíni szemlét tartott a katasztrófavédelem, amelyen Ferencz Gellért felelős műszaki vezető beismerte, számos dolgot nem úgy építettek meg, ahogy az a tervekben szerepel.

Mint azt a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk, 2023. július 16-án este ugyanezen társasháznál keletkezett tűzhöz riasztották a váci hivatásos tűzoltó-parancsnokság egységeit.

A tűzesetet követően, – talán nem véletlenül – az elmúlt hetekben a beruházó cég nagy erőkkel megkezdte a társasház átépítését.

Szerkesztőségünk megkereste Pajor Dánielt, a Geo-Art Team Kft. ügyvezetőjét, hogy pontosan milyen munkálatokat végeznek jelenleg az épületen, illetve a többi, bizonyíthatóan rosszul felépített társasházat is kijavítják-e? A többi hibás Hangyavár Lakások társasházat is ki fogják-e javítani a közeljövőben?

Kerestük Ferencz Gellért felelős műszaki vezetőt is, hogy megtudjuk, miért adta ki a nyilatkozatot, mely szerint minden a tervek szerint készült el a Barabás utcában, a Liszt Ferenc sétányon és a Karcsú Arzén utcában lévő társasházak vonatkozásában?   

Kérdéseket küldtünk Matkovich Ilona váci polgármesternek is, szerettük volna megtudni, hogy a családi cégeket – összefoglalóan a Hangyavár Lakásokat – érintő botránysorozat ügyét hogyan kommentálja? Ezt ismertette-e vele a fia, mint a beruházó társaság ügyvezetője?

Cikkünk megjelenéséig azonban egyikük sem válaszolt.

Hozzászólás
Előző cikkPosztumusz Őrbottyánért Díjban részesült Magyarkuti János
Következő cikkKátyúzási munkák indulnak Nagymaroson