Újabb botrány a váci polgármester fiának cége körül – több család veszítheti el otthonát

Óriási bajban vannak Vácon, a Liszt Ferenc sétány 23. szám alatti társasház tulajdonosai. A Budapest Környéki Törvényszék ugyanis a közelmúltban jogerős ítéletével megsemmisítette az épület fennmaradási engedélyét. Leegyszerűsítve ez azt jelenti, hogy amennyiben a Matkovich Ilona fiához köthető cég nem szerez a megismételt hatósági eljárásban fennmaradási engedélyt, úgy az épületet akár le is bonthatják. Kérdés, mi lesz az ott élőkkel és lakástulajdonosokkal?

Gyűrűzik a botrány a váci polgármester családjához köthető cégek körül. Többször beszámoltunk már arról a Barabás utcai társasházról, melynél szakértői vélemények támasztják alá, hogy nem a terveknek megfelelően épült fel, sőt kimondták, hogy élet- és balesetveszélyes.

A Liszt Ferenc utca 23. szám alatti társasháznak pedig korábban az építési engedélyét semmisítették meg jogerősen, a bíróság pedig közelmúltbeli ítéletével a fennmaradási engedélyét is megsemmisítette.

A társasházat a Geo-Art Team Kft. építtette, amelynek jelenlegi, egyszemélyes tulajdonosa Pajor Dániel, Matkovich Ilona váci polgármester fia. Már többször írtunk arról, hogy ő építteti azt a lakóparkot is a Kőhíd utcában, amely ellen foggal-körömmel tiltakoznak az ott élők. A lakók olyannyira elkeseredettek, hogy többen azt is nyilatkozták, megbánták, hogy Matkovich Ilonára szavaztak az önkormányzati választáson.

Mint, ahogy azt már korábban is megírtuk, Pajor oligarcha mellett Ferencz Gellért volt az ügyvezetője a Geo-Art Team Kft-nek akkor, amikor a Liszt Ferenc sétányon lévő társasházat építtette a cég. De Ferencz Gellért volt ezen építkezés felelős műszaki vezetője is. A Barabás utcai társasház életveszélyesen épült fel felelős műszaki vezetése mellett. Kérdéseinket hónapokkal ezelőtt elküldtük Ferencz Gellértnek ezen társasház építésével kapcsolatban is, de azóta sem kaptunk választ tőle. A felelős műszaki vezető mellett ezen beruházásnak volt műszaki ellenőre is. Ezt a feladatot, az építészmérnöki tevékenységet is folytató Épszak Bt. látta el, amelynek vezetője Bacsa István.

A Geo-Art Team Kft. számos társasházat épített már Vácon. Az előző információk birtokában kíváncsiak lennénk, hogy a többi épületet vajon a terveknek megfelelően készítette el a Lelkes-Pajor-Matkovich családhoz köthető kft. vagy a többi lakás tulajdonosa is élet- és balesetveszélyes körülmények között él jelenleg is otthonában?

Illetve tudott-e erről Matkovich Ilona, aki polgármestersége mellett Pajor Dániel édesanyja? Egy korábbi videónkban azt nyilatkozta, nem tud a fia üzleteiről, nem beszélgetnek erről. Videónkban egy felháborodott lakó tette fel neki a kérdést, hogy vajon mennyire életszerű, hogy egy szülő-gyermek kapcsolatban egy vasárnapi ebédnél nem merül fel ez témaként? Miközben hónapok óta a Matkovich család körüli lakásbizniszektől hangos a sajtó. Vajon a karácsonyi vacsoránál előkerült a téma?

Kérdéseinket elküldtük Pajor Dánielnek, várjuk válaszát.

Fotó: hangyavar.com

Hozzászólás
Előző cikkPapírmentes számlázást vezetnek be Sződligeten
Következő cikkŐrbottyánban még péntekig le lehet adni a tüzelésből származó hamut