Őrbottyánban még péntekig le lehet adni a tüzelésből származó hamut

A tüzelésből származó hamu és salak égéstermékek mivel nem minősülnek kommuniális hulladéknak, így a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. nem szállítja el azokat. Korábban közzétett felhívásukban ezért arra kérték a lakosságot, hogy a hamut lehetőség szerint a telkén hasznosítsa akit ez érint, mivel a kihűlt fahamu számos nyersanyagot tartalmaz, az akár a komposztba is felhasználható.

Őrbottyánban azonban több éve lehetőséget biztosít az önkormányzat arra, hogy 200 literes hamugyűjtő zsákban le lehessen adni azt. Idén még péntekig van erre lehetőség, majd legközelebb januárban – ismertették a település hivatalos Facebook oldalán. Azonban néhány változást is közöltek ezzel kapcsolatban. A hamu leadása kizárólagosan a „Hamugyűjtő zsák” matricával ellátott zsákokban lehetséges. A 200 literes zsák és „Hamugyűjtő zsák” matrica továbbra is megvásárolható a GAMESZ irodán 1000 Ft/db áron. Matricát közvetlenül a hamu leadása előtt is lehet vásárolni. Azt is kérik, hogy a zsákok elhelyezése előtt kérjék a GAMESZ irodán dolgozó munkatársakat, hogy ellenőrizzék az említett matrica meglétét.


A hamugyűjtő zsákok leadása ezen a héten zajlik, és még péntekig élhetnek ezzel a lehetőséggel a Polgármesteri Hivatal udvarában, GAMESZ iroda előtti területen. A Fő út 99. szám alatt. Ma 7-13.30 óra között, csütörtökön 7-14.30 óra között, valamint pénteken 7-12 óra között. A bejegyzésben azt is közlik, hogy a lakossági igények figyelembevétele mellett várhatóan április hónapban lesz legközelebb hamugyűjtő konténer.

Hozzászólás
Előző cikkÚjabb botrány a váci polgármester fiának cége körül – több család veszítheti el otthonát
Következő cikkNagy siker és érdeklődés mellett zajlott Csörögben az újévi hangverseny