Matkovich fia szerint formai okok miatt semmisítették meg a váci társasház fennmaradási engedélyét, most mégis javítási munkák zajlanak az épületen

Bontási és építési munkák kezdődtek meg a napokban Vácon, a Liszt Ferenc sétány 23. alatt található társasház épületén, amelynek a közelmúltban a Budapest Környéki Törvényszék jogerős ítéletével megsemmisítette a fennmaradási engedélyét, most pedig megindult a megismételt fennmaradási eljárás. A társasházat a Geo-Art Team Kft. építtette, amelynek jelenlegi, egyszemélyes tulajdonosa Pajor Dániel, Matkovich Ilona váci polgármester fia.

Fekete takarófólia alatt dolgoznak a szakemberek a Liszt Ferenc sétány 23. szám alatti épületén. Az általuk használt teherautó platóján jól láthatóan kőzetgyapot anyag található, melyre az épületek szigetelésénél van szükség. Felmerülhet a kérdés, hogy ezt az anyagot, vajon beépítették-e a mostani építkezés során?

A társasház körüli botrányról már korábban többször beszámoltunk. A kérdés adott: megtarthatják a tulajdonosok a lakásaikat vagy lebontják az épületet?

Szerettük volna megtudni Matkovich Ilona váci baloldali polgármester fiától, Pajor Dánieltől, akinek a cége a társasházat építtette, hogy a terveknek megfelelően készült-e a ház? Valamint, hogy az építész és a tűzvédelmi tervező által előírt anyagokat használták-e a kivitelezés során?

Válaszát változtatás nélkül közöljük:

„A Vác, Liszt Ferenc sétány 23. szám alatti társasházi épület végleges fennmaradási engedélyét az illetékes Pest Vármegyei Kormányhivatal által a hatósági eljárás során elkövetett eljárási szabályszegés okán, azaz kizárólag formai okokból semmisítette meg a Budapest Környéki Törvényszék.

A közigazgatási per alperese építésügyi hatóságként a Pest Vármegyei Kormányhivatal volt, így a törvényszék a Magyar Állam kormányhivatalával szemben, és nem a társaságunkkal szemben állapított meg jogsértést akkor, amikor a fennmaradási engedélyt megsemmisítve a kormányhivatalt új eljárás lefolytatására utasította.

A használatbavételi és fennmaradási engedélyezési eljárás jelenleg is folyamatban van, amelynek befejezéséig semmilyen további tájékoztatást nem áll módomban nyújtani.”

Pajor Dániel válaszát követően kíváncsiak vagyunk arra, hogy ha pusztán formai okokból semmisítette meg a Budapest Környéki Törvényszék az épület végleges fennmaradási engedélyét, akkor most vajon milyen munkálatokat végeznek az épületen? Amennyiben a szigetelés jó volt, akkor most miért bontották meg az épületet és miért tűnik úgy, hogy kőzetgyapotot építenek be az általuk jónak vélt szigetelés helyére? Ki és kinek a megbízásából dolgozik jelenleg is az épületen úgy, hogy fekete fóliával takarják magukat? Kérdéseinket újabb e-mailben tettük fel neki és a társasház építésekor felelős műszaki vezetőnek, Ferencz Gellértnek. 

Hozzászólás
Előző cikkBaleset történt az M2-esen Gödnél
Következő cikk2024 decemberében kezdheti meg működését Vácrátóton a Nippon Paper Industries új üzeme (videó)