Életveszélyes társasházat épített Matkovich Ilona fiának cége – lepel alatt javítják a hibákat (videó)

Csak a munkálatok zaja hallatszik ki Vácon abból a társasházból, amit a polgármester, Matkovich Ilona fiának cége épített, de mint kiderült a társasház nemcsak baleset-, hanem életveszélyes is.


Lapunk korábban beszámolt erről a botrányos építkezésről is, ám Matkovich fia Pajor Dániel és cége a Geo-Art Team Kft. sajtópert indított szerkesztőségünk ellen. Az elsőfokú bíróság helyes indokolása szerint valós és igazolt tényeken alapult közlésünk, miszerint a Geo-Art Team Kft. által felépített társasházat nem a terveknek megfelelően építették fel és az élet- és balesetveszélyes.

Hirdetés
Samsung Göd álláshirdetés


Beszéltünk olyan az ügyben érintett személlyel is, aki szintén alátámasztotta azt, hogy Pajor cége nem a terveknek megfelelően építkezett. Az ügyet jól ismerő forrásunk azt is elmondta a botrányos építkezésről, hogy a lakókat próbálja nyugtatni a kivitelező, akik egyre idegesebbek, ami érthető, hiszen a Budapest Környéki Törvényszék jogerős ítéletével megsemmisítette az épület fennmaradási engedélyét. Forrásunk szerint a társasház lakói egyre kevésbé hisznek Pajor Dániel és cége a Geo-Art Team Kft. magyarázatainak.
Nem csoda, hogy stábunkat sem látták szívesen a munkások, akik sérelmezték, hogy felvételeket készítünk a lepel alatt zajló munkálatokról.


Úgy tudjuk a lakókat más kellemetlenség is érte, meg nem erősített információink szerint, ki is kellett pakolniuk a bútorokat a hibák javítása miatt. Ezt a felvételek is alátámasztják, ugyanis az erkélyeken letakarva láthatóak berendezési tárgyak. A katasztrófavédelem is szemlét tartott itt korábban, melynek során Ferencz Gellért felelős műszaki vezető beismerte, számos dolgot nem úgy építettek meg, ahogy az a tervekben szerepel.


Tovább tetézi a botrányt, hogy július 16-án este ugyanezen társasháznál keletkezett tűzhöz riasztották a váci hivatásos tűzoltó-parancsnokság egységeit.


A tűzesetet követően, – talán nem véletlenül – az elmúlt hetekben a beruházó cég nagy erőkkel megkezdte a társasház átépítését.
Megkerestük kérdéseinkkel Pajor Dánielt, a Geo-Art Team Kft. ügyvezetőjét, hogy pontosan milyen munkálatokat végeznek jelenleg az épületen, illetve a többi, bizonyíthatóan rosszul felépített társasházat is kijavítják-e? A többi hibás Hangyavár Lakások társasházat is ki fogják-e javítani a közeljövőben? Kerestük Ferencz Gellért felelős műszaki vezetőt is, hogy megtudjuk, miért adta ki a nyilatkozatot, mely szerint minden a tervek szerint készült el a Barabás utcában, a Liszt Ferenc sétányon és a Karcsú Arzén utcában lévő társasházak vonatkozásában?


Kérdéseket küldtünk Matkovich Ilona váci polgármesternek is, szerettük volna megtudni, hogy a családi cégeket – összefoglalóan a Hangyavár Lakásokat – érintő botránysorozat ügyét hogyan kommentálja? Ezt ismertette-e vele a fia, mint a beruházó társaság ügyvezetője?

Hozzászólás
Előző cikkIlyen egy igazi varázsvilág – megnyitott az ország legkülönlegesebb tündérlakja Sződön (videó)
Következő cikkHalálosan megfenyegették, majd fegyvert rántottak a kukásokra Galgagyörkön