Több mint 700 millió forintból újult meg Vácon a Jávorszky Ödön Kórház konyhája és az étkező

Idén tavasszal több részletben elindult a régebbi, használaton kívüli intézményegységeknek elbontása, most pedig egy újabb fontos lépéshez értünk a megújult konyha átadásával – jelentette ki Rétvári Bence Vácon, a Jávorszky Ödön kórház konyha, és étkező felújításának átadásakor. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője hozzátette, a nagy léptékű beruházás csaknem 735 millió forint ráfordítással valósulhatott meg.

Azt is elmondta, hogy az 500 beteg és 100 fő alkalmazott étkezését megvalósító konyha korszerűbbé válásához, összes munkafázisához harminchárom helyiség ki-, illetve átalakítására volt szükség, köztük új hűtőkamrára is. Továbbá teljesen megújult az épületgépészet. Emellett új használati-víz és tűzi víz hálózat kialakítása, a csatornarendszer és a villamoshálózat rekonstrukciója, zsírfogó, korszerű légkezelő- és fűtésrendszer telepítése, közel százhúsz féle korszerű konyhatechnológiai berendezés üzembe állítása, a dolgozói étkezde felújítása tette teljessé a beruházást.

A térség országgyűlési képviselője arról is beszélt, hogy még a covid-járvány előtt teljesen korszerűsíteni tudták az intenzív osztályt. „A legjobbkor érkeztek ide teljesen új gépek, a kórház is maximálisan helytállt a járvány legsúlyosabb időszakaiban is, amiért nagy köszönettel tartozunk minden munkatársnak” – fogalmazott.

A január elsejei hatállyal, az orvosok körében következő újabb kórházi béremelés kapcsán hozzátette, hogy az ápolók bérét is igyekezett jelentősen növelni a kormány, s bíznak benne, hogy ezt ugyancsak tudják folytatni a jövőben is.

Végezetül Rétvári Bence a szakrendelő ügyében úgy fogalmazott: Természetesen azon vagyunk, hogy az egyik legfontosabb itteni rekonstrukciós feladat, a járóbeteg szakrendelő felújítása is folytatódhasson. Még ha az új, sokkal nehezebbé vált, elsősorban a megnövekedett rezsiköltségek előteremtéséről, kevésbé a fejlesztésekről szóló helyzetben át is kell ütemezni bizonyos beruházási szakaszokat.

Korábban is foglalkoztunk a konyha felújításával:

GRT

Hozzászólás
Előző cikkKözmeghallgatás volt Kisnémediben
Következő cikkÚjabb külterületi út újult meg Szokolyán