Közmeghallgatás volt Kisnémediben

Nagy érdeklődéssel zajlott október 20-án az évi rendes közmeghallgatás. A megtelt tanácskozó teremben a képviselő testület és a polgármester mellett, megjelent Hargitai István az őrbottyáni rendőrőrs parancsnoka, aki több kérdést is kapott a gyorshajtókról és a településen szabálytalanul parkoló autókról.

Mindkettőnél további intézkedések várhatók a jövőben. Tölgyesi Diána a település főépítésze bemutatta, a főként telekmegosztásokat elősegítő változtatásokat a Helyi Építési Szabályzatban és Szabályozási tervben. Feigl Ferenc a DtKH képviseletében több lakossági jelzésre elmondta, hogy bár a legnagyobb igyekezet ellenére is anyagfáradás miatt törnek el a kukák. Ezek pótlása az előfizető feladatai. Idei évtől nem szerveznek elektronikai hulladékgyűjtést és azokat a kukákat sem ürítik majd ki amibe hamut vagy salakot öntöttek tulajdonosaik.

Tóth Tibor a Daköv csatornázási üzemvezetője felhívta a figyelmet, hogy ne dobjanak ételmaradékot és idegen tárgyakat a szennyvízcsatorna rendszerben, mivel azok meghibásodást okozhatnak a rendszerben. Lakossági kérdésekre válaszolva a polgármester elmondta, hogy a Dózsa utca felújítása rövid időn belül biztosan nem várható mivel annak egy része még mindig külterület és ha el is kezdődhetne a felújítás ezidő alatt máshonnan nem közelíthető meg az utca.

Az új ingatlantulajdonosok közművesítésének költségét a jövőben sem kívánja majd átvállalni az önkormányzat. Elkezdték behajtani az elmúlt években elmaradt talajterhelési díjakat. Az önkormányzat elkezdte épületeinek energiaköltségeinek racionalizálását, a fűtési szezontól – októbertől végétől – bezár a művelődési ház a könyvtár várhatóan részlegesen működik kisebb programok az ifjúsági házba kerülnek majd át és kevesebb rendezvénnyel terveznek a jövő évre. Az orvosi és védőnői rendelőben is változások lesznek, a részleges fűtés lekapcsolásával. A többi épületben csak temperáló fűtés üzemel majd az polgármesteri hivatal kivételével. Felmerült a közvilágítás részleges lekapcsolása is este tizenegytől hajnal négyig tartó időszakban. Ennek részletei még egyeztetés alatt vannak.
Fotó, forrás: Kisnémedi Község Facebook

Hozzászólás
Előző cikkRétvári Bence: Azért küzdünk, hogy Magyarország függetlenségét megőrizzük
Következő cikkTöbb mint 700 millió forintból újult meg Vácon a Jávorszky Ödön Kórház konyhája és az étkező