Jegyzői utasításra nem hozhatja nyilvánosságra Pető Csilla, hogy miért nem lesz mozgássérült parkolóhely a Csányi László körúton

Hetekig tartó várakozás után kapott választ Pető Csilla (Fidesz-KDNP) váci önkormányzati képviselő arra a kérdésére, hogy milyen okból nem valósítható meg a mozgáskorlátozott parkolóhely kialakítására vonatkozó javaslata a Csányi László körúton a kormányablaknál Vácon. Ám mint arról lapunkat a képviselő tájékoztatta, a hatóságok álláspontját Vác város jegyzője, Zsidel Szilvia utasítása alapján nem hozhatja nyilvánosságra.

„Hosszú várakozás és levelezést követően, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnökével, a Főmérnökség szakmailag kompetens Osztályával, a mai napon Dr. Zsidel Szilvia Vác város jegyzőjének a megbízásából, arra a kérdésemre: mely szerint mi az oka annak, hogy a dr. Csányi László krt-on a Kormányablak és az Orvosi Ügyelet közötti területen tervezett mozgáskorlátozott személyek számára kialakítandó parkoló és várakozó hely kivitelezése, még sem valósul(hat) meg, döbbenetes és arrogáns választ kaptam!” – fejtette ki Pető Csilla.

Lapunkat arról is tájékoztatta a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője, hogy a mellékletként elküldött hatóságok álláspontját, a jegyző figyelmeztetése alapján nem hozhatja nyilvánosságra.

Pető Csilla rámutatott: „Meglátásom szerint nem tartalmaznak minősített adatot, üzleti titkot vagy közérdekből nem nyilvános személyes adatot. Jelen helyzetben egyik eset sem áll fenn. Számomra elfogadhatatlan ez a válasznak nem nevezhető levél, mivel olyan valótlan kijelentést tartalmaz, ami a hatóságok által leírottakban nem szerepel. Nem fogom hagyni, hogy csak azért mert maga az előterjesztés, kormánypárti képviselőnek a felvetése, minden valós szakmai ok – indok nélkül, ne valósuljon meg.„

Pető Csilla úgy véli, hogy az esélyegyenlőség jegyében mihamarabb megoldást kell találnia a városnak erre a hiányosságra: „Elfogadhatatlan ez a mentalitás egy olyan társadalmi réteget érintő kérdésben, ahol a városnak igen is kötelessége, felelőssége a hiányosságait pótolni, az esélyegyenlőség jegyében pedig hathatós megoldást keresni, és minél előbb cselekedni” – zárta sorait.

Mint arról több alkalommal beszámoltunk, Pető Csilla Vácon a Csányi krt. 45. szám melletti önkormányzati tulajdonú területen, kizárólag mozgássérültek számára igénybe vehető parkolóhely kialakítását indítványozta még márciusban, azonban olyan válaszlevelet kapott a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnökétől Molnár Nándortól, mely nem tartalmazta a hatóságok levelét, és a helyszíni bejáráson készített jegyzőkönyvet sem, melyre hivatkozva mégsem kívánja az önkormányzat megvalósítani a parkolóhelyet.

GRT

Hozzászólás
Előző cikkNem állnak meg, Matkovichék újabb nagy értékű belvárosi ingatlant készülnek dobra verni – így fogy Vác vagyona
Következő cikk101. születésnapján köszöntötte Bács Árpádnét Szabó István polgármester