101. születésnapján köszöntötte Bács Árpádnét Szabó István polgármester

Szabó István Őrbottyán polgármestere 101. születésnapja alkalmából köszöntötte Bács Árpádné Erzsi nénit – számolnak e az Őrbottyáni Hírmondóban.

Bács Árpádné (születési nevén Keresztély Erzsébet) 1922. október 19-én született Csehétfalván, Székelykeresztúr mellett, a mai Románia területén. 1940-41-ben költözött Magyarországra, Budapestre. Férje, Bács Árpád szintén székelyföldi, csíkszentdomonkosi születésű. Két gyermekük született, Árpád és Rozália.

A II. világháború és az ’56-os események nem múltak el nyomtalanul az életükben, de ők itt maradtak magyar földön. Férje így beszélt a döntésükről: „Már egyszer elhagytam a szülőföldemet, Székelyföldet, Magyarországot már nem hagyom el!”

Erzsike Csepelen dolgozott a Vasműben, még a hegesztő szakmát is kitanulta. 20 évig Budapesten, a Rákosmentén élt lányával, majd 2022 októberében költöztek Őrbottyánba a saját otthonukba. Külön öröm számára, hogy két unokája is a településen él a családjával. 101. születésnapját 2 gyermeke, 5 unokája és 11 dédunokája körében ünnepli.

Hozzászólás
Előző cikkJegyzői utasításra nem hozhatja nyilvánosságra Pető Csilla, hogy miért nem lesz mozgássérült parkolóhely a Csányi László körúton
Következő cikkNyílt nap az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán