Életveszélyes társasházat épített Matkovich Ilona fiának cége – 3 hónapja javítják a hibákat

Már augusztus óta nagy erőkkel javítják a hibákat Vácon, a Liszt Ferenc sétány 23. számnál lévő társasházon, amelyet Matkovich Ilona váci polgármester fiának cége épített. Mint, ahogy azt már többször is megírtuk, a társasház nemcsak baleset-, de életveszélyes is.

Lapunk korábban beszámolt erről a botrányos építkezésről, ám Matkovich fia, Pajor Dániel és cége, a Geo-Art Team Kft. sajtópert indított szerkesztőségünk ellen. A jogerős másodfokú ítélet szerint valós és igazolt tényeken alapult közlésünk, miszerint a Geo-Art Team Kft. által felépített társasházat nem a terveknek megfelelően építették fel és az élet- és balesetveszélyes.

Mindemellett a Budapest Környéki Törvényszék jogerős ítéletével megsemmisítette az épület fennmaradási engedélyét. Bár Matkovich fia szerint formai okok miatt volt erre szükség, most mégis javítási munkák zajlanak az épületen, már több mint három hónapja.

Kérdés, ha valóban nem volt gond az épülettel és mindent a terveknek megfelelően építettek fel, akkor hosszabb ideje milyen hibákat javítanak? Jól láthatóan minden homlokzathoz hozzányúltak, a fotók tanúsága szerint rendre kőzetgyapotot is beépítettek. Eredetileg akkor vajon ki lettek építve  a tűzterjedési gátak?

Mint, ahogy arról korábban beszámoltunk, a társasháznál korábban helyszíni szemlét tartott a katasztrófavédelem, amelyen Ferencz Gellért felelős műszaki vezető beismerte, több dolgot nem úgy építettek meg, ahogy az a tervekben szerepel. Vajon miért nyilatkozott mégis úgy a korabeli fennmaradási eljárásban, hogy minden a tervek szerint épült fel?

Mint azt a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk, 2023. július 16-án este ugyanezen társasháznál keletkezett tűzhöz riasztották a váci hivatásos tűzoltó-parancsnokság egységeit.A tűzesetet követően, kezdte meg a beruházó cég nagy erőkkel a társasház átépítését, amely jelenleg is tart.

Az üggyel kapcsolatban kerestük Pajor Dánielt, Ferencz Gellértet és Matkovich Ilonát is, de több mint egy hónapja nem érkezett tőlük válasz.

Hozzászólás
Előző cikkElstartolt az akkumulátor ipari Tech Fórum
Következő cikkBefejeződött a váci szennyvíztisztító telep fejlesztése, korszerűsítése