Tovább pörög Matkovichék családi társasház-építő biznisze – csak tavaly 307 milliót kaszáltak a Geo-Art Team Kft-vel

A Geo-Art Team Kft. ismét szépen termelt 2022. évben: az adózott eredménye  307 millió forint volt. A cég tulajdonosa Matkovich Ilona, váci polgármester fia, Pajor Dániel.

Több mint 307 millió forint adózott eredménye volt 2022-ben a Geo-Art Team Kft-nek, az OPTEN-en elérhető adatok szerint. A cég által épített társasházak botrányairól sorozatosan beszámoltunk: a Liszt Ferenc sétányon lévő társasházzal kapcsolatban egy jogerős ítéletben is olvasható, hogy „a Geo-Art Team Kft. által felépített társasházat nem a terveknek megfelelően építették fel és az élet- és balesetveszélyes, egyrészt az elsőfokú bíróság helyes indokolása szerint valós és igazolt tényeken alapuló közlés…

Mint arról korábban beszámoltunk, ezen Hangyavár Lakások referencia társasház átépítését – melynek a mai napig sincs fennmaradási engedélye – nagy erőkkel megkezdték az utóbbi hetekben.

De mi lesz a többi Hangyavár lakások társasházzal?

A váci baloldali polgármester fiának ezen kívül a Karcsú Arzén utcában is sikerült úgy megépítenie egy épületet, hogy az egy tűzvédelmi szakértői vélemény szerint tűzvédelmileg szabályszerűtlen. Mindezek mellett ez a cég építi azt a társasházat is a Kőhíd utcában, ami ellen foggal-körömmel tiltakoznak az ott lakók.

Megnéztük a cég 2022. évi pénzügyi beszámolóját, hogy vajon mennyit kaszál ebből a baloldali polgármester fia, mint egyszemélyes cégtulajdonos. A tavalyi adózott eredménye  307 millió forint volt.

Pajor Dánielt megkérdeztük, hogy a rosszul megépített társasházakból befolyt hasznot az idei évben kiveszi és elkölti-e magáncélra? Esetleg édesanyja kampányának finanszírozására? Vagy kijavítják-e belőle az általuk hibásan kivitelezett épületeket? Vagy vajon leépítik-e ezt a céget is, mint, ahogy már többet az utóbbi években (erről a VácOnline írt korábban, itt: http://www.vaconline.hu/2022/08/09/pajor-daniel-oligarcha-matkovich-fia-menekul-a-masszivan-veszteseges-csaladi-cegbol/ ).

Vajon ezen korábbi cikkben említett szintén ”Hangyavár lakások” társasházat, a HPL Beruházó Kft. által építtetett Barabás utcai társasházat mikor javíttatja ki az építtető?

Egyébként Pajor Dániel már egy új céget is létrehozott 2022 decemberében (Homedom Építőipari Kivitelező Korlátolt Felelősségű Társaság), amelynek székhelyét a Kőhíd utcába tették, ahol a lakók tiltakozása ellenére is egy többszintes társasház épül egy korábbi park helyére.

Kérdéseinkre cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Hozzászólás
Előző cikkLukács Andrea festőművész kiállítása nyílik meg ma Szokolyán
Következő cikkBokasérültet mentettek a Börzsönyben