Köszönetet mondott a rendőröknek az idős férfi, akit a verőcei strandon mentettek meg, miután rosszul lett

A Budapesti Rendőr-főkapitányság arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy nyílt levélben mondott köszönetet az a férfi, aki a verőcei strandnál merült el a Dunában a közelmúltban, és a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai mentették meg őt.

A rendőrök egyike azonnal a vízbe ugrott, míg a másik egyenruhás a hajóból mentőpatkót dobott a vízbe és ketten, közös erővel a hajóba emelték a bajbajutottat.

Ezt követően egyből megkezdték az eszméletlen férfi újraélesztését, aki a harmadik mellkaskompresszió után magához tért, majd mentővel szállították kórházba.

A férfit azóta kiengedték a kórházból, és levelet írt a rendőröknek, hogy köszönetet mondjon nekik, amiért megmentették az életét.

Köszönöm, hogy 2023. július 16-án a verőcei strandon az azonnali gyors helyzet felismerésnek köszönhetően, kimentettek a vízből és szakszerűen újraélesztett Szedlár Bálint r. törzsőrmester és Ajtai Andor r. törzszászlós. 18-án már el is hagyhattam a váci kórházat. A köszönő látogatásról készült mellékelten csatolt fényképeket kérem a kollégáknak eljuttatni. A továbbiakban eseménymentes szolgálatot és ha szükséges ilyen szakszerű feladat megoldást kívánok” – olvasható a levélben.

Hozzászólás
Előző cikkRétvári Bence: Háziorvosi adatokkal bővült az EgészségAblak mobil alkalmazás
Következő cikkMegnyitott a zarándok szálláshely Márianosztrán