Megnyitott a zarándok szálláshely Márianosztrán

Teljes körűen felújították és átalakították az egykori iskola épületét Márianosztrán, ahol egy többszintes, 50 férőhelyes szálláshelyet alakítottak ki a településre érkező zarándokoknak. A fejlesztésre egy pályázati támogatásnak köszönhetően került sor. A megújult épületben már várják a vendégeket.

Burikné Moóri Tamara polgármester korábban ismertette, hogy a beruházásnak köszönhetően létrejött zarándokszállás nem csak helyben, de a térségben is hiánypótló.

A projekt keretében az épület belső tere megszépült, korszerűvé vált.  Az épületben kicserélték a villamos energia hálózatot, a fűtés korszerűsítése is megvalósult és minden szinten vizes blokkokat alakítottak ki. Új burkolatokat helyeztek el, kicserélték az ajtókat, bútorokat.  

Az emeleten 3 szoba található, összesen 9 férőhellyel, valamint egy közösségi tér. A gyerekeknek játszósarkot is kialakítottak. A földszinti 2 szobában 17 férőhely biztosított a szálláshelyre látogatóknak. Itt található még egy 120 négyzetméteres terem, melyet egy elválasztó fallal osztottak ketté és 12-12 ágyat helyeztek el.

Az alagsorban vizes blokkok, valamint egy modern, gépesített konyha található. Itt kapott helyet egy háztartási helyiség, melyben mosógépet, szárítógépet és a szobákhoz tartozó ágyneműket helyeztek el. A pályázat része volt az udvar kialakítása is padokkal, sportolási lehetőséget biztosító felszerelésekkel.

Burikné Moóri Tamara úgy fogalmazott: a felújításnak köszönhetően egy korszerű, jól felszerelt zarándokszállást tudunk biztosítani az itt szállást foglaló turisták, zarándokok részére. A jó levegő, a szép, rendezett környezet, a hegyek ide vonzzák a túrázni, pihenni vágyókat.

Hozzászólás
Előző cikkKöszönetet mondott a rendőröknek az idős férfi, akit a verőcei strandon mentettek meg, miután rosszul lett
Következő cikkHa letöltötte ezt a mobilapplikációt, törölje! – csalókra figyelmeztet a GVH