Vízirendészek mentették meg egy fuldokló férfi életét Verőcénél

A BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán számolt be egy hősies életmentésről: a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vízijárőrei a verőcei strandnál teljesítettek szolgálatot 2023. július 16-án délután, amikor a partról észrevették, hogy egy idős férfi csapkod a vízben, majd elmerül.

Az idős fürdőzőnek óriási szerencséje volt, hogy a BRFK vízirendőrei, Ajtai Andor r. törzszászlós és Szedlár Bálint r. törzsőrmester a közelben voltak amikor rosszul lett, mert bár eszméletlen állapotban hozták ki a vízből, pár másodperces életmentő fogás elég volt ahhoz, hogy a hajóban magához térjen.

A két egyenruhás azonnal a segítségére sietett, egyikük a vízbe ugrott és a férfit felhozta a víz alól, majd társa a hajóból mentőpatkót dobott a vízbe, és a két rendőr közös erővel a hajóba emelte a bajba jutottat.

A vízirendőrök azonnal megkezdték az eszméletlen férfi újraélesztését, aki a harmadik mellkas kompresszió után magához tért, a mentők pedig kórházba szállították.

A mentés során Szedlár Bálint r. törzsőrmester a hajótestbe ütötte a fejét, ezért a mentők kórházba vitték. Szerencsére Bálint nem sérült meg súlyosabban, így hamar kiengedték a kórházból – fogalmaznak a bejegyzésben.

A 70 év körüli helyi férfi úszni nem is tud, nem is volt olyan terve, így valószínűleg rosszul lett – mondta az RTL Híradónak Szedlár Bálint, törzsőrmester, akinek mindezt a férfi mesélte el miután jobban lett. Az utolsó emlékképe az volt, hogy térdig ment a vízbe és a testét mosta.

Hozzászólás
Előző cikkŐrbottyán várossá nyilvánításának 10. évfordulóját és a Harangok Napját ünnepelték hétvégén
Következő cikkLatorcai Csaba: Városnak lenni egyszerre büszkeség és felelősség