Rétvári Bence: Háziorvosi adatokkal bővült az EgészségAblak mobil alkalmazás

Az augusztus eleji frissítéssel újabb funkcióval, a háziorvosi adatokkal bővült az EgészségAblak mobil alkalmazás – nyilatkozta az MTI-nek a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára .

Rétvári Bence elmondta: a „Háziorvos” menüpontban mostantól mindenki meg tudja nézni a saját háziorvosa legfontosabb adatait, így látható az orvos neve, rendelési helye és ideje, telefonszáma és pecsétszáma is.
Ezzel a kényelmi funkcióval elkerülhető, hogy valaki tévedésből rendelési időn kívül menjen az orvosához, és megkönnyíti az orvos felhívását is – mutatott rá, hozzátéve: ez egyszerre segít a betegeknek és megkönnyíti az egészségügyi dolgozók munkáját is.
A háziorvosi rendelési adatok a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hatósági nyilvántartásából származnak. Amennyiben valaki eltérést tapasztal, úgy az értintett azt az NNK felé jelezheti – mondta az államtitkár.
A háziorvosi rendelések megjelenésével együtt már összesen öt funkciót vehetnek igénybe a felhasználók az alkalmazáson keresztül: minden e-Lelet hozzáférhető, az e-Receptek megjelennek az alkalmazásban, tartalmazza a digitális koronavírus oltási igazolványt és elérhető belőle 0-24 órában az EgészségVonal is.
Az EgészségAblak alkalmazás ingyenes és mindenki számára letölthető. Első használatához TAJ-számra, Ügyfélkapu-azonosítóra és jelszóra van szükség, a további belépéseknél azonban már egyszerűen ujjlenyomattal, Face ID-val vagy jelkóddal is azonosíthatja magát a felhasználó. A mobil alkalmazás célja, hogy a lakosság könnyen, gyorsan, egyszerűen és minél széleskörűbben használhassa a digitális egészségügy előnyeit. A következő hónapokban a tervek szerint újabb funkciók fognak megjelenni. Az alkalmazást már 2 millió 375 ezren használják, már több mint 1,5 millió egészségügyi dokumentumot, és többszázezer receptet töltöttek le rajta keresztül. Az EgészségAblak népszerű, mert bárki könnyedén érheti el egészségügyi adatait – szögezte le az államtitkár.

MTI
Fotó: ESZFK

Hozzászólás
Előző cikkNyílt nap lesz a Váci Fegyház és Börtönben
Következő cikkKöszönetet mondott a rendőröknek az idős férfi, akit a verőcei strandon mentettek meg, miután rosszul lett