Ingyenes szakköri foglalkozások indulnak idén is Acsán

A tavalyi hímző szakkör munkáiból nyílt kiállítás Acsán nyáron

A térségben a Szakkör program keretében számos településen indultak ingyenes foglalkozások. Acsán várják azok jelentkezését, akiket érdekel a gyöngyfűzés, a makramé, vagy épp a vesszőfonás technikáinak elsajátítása.

Mint arról már korábban írtunk a Nemzeti Művelődési Intézet Tudásunkkal Kézenfogva a Közösségekért pályázata keretében 2021 őszén 48 szakkörre biztosított alapanyagot Pest megyei településeknek. Acsán tavaly hímző szakkör indult a helyi közművelődési szakember segítségével, Kisnémediben e program keretében mézeskalács készítő szakkör zajlott, majd pedig arról írtunk, hogy a mézes sütemények helyet kaptak a karácsonyi csomagokban is.

Az idei évben is várták a pályázókat. A Nemzeti Művelődési Intézet ASzakkör – Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért 2022 felhívása lezárult, a kiszállítás már el is kezdődött:

A Szakkör felhívásának eredményeképpen ebben az évben Kárpát-medence-szerte 3000 közösség fog alakulni ősztől a jelenléti szakkörökön, 15 000 fő részvételével – így támogatva az ötfős kisközösségek létrejöttét és megerősödését a településeken.

A jelentkezett közművelődési intézmények, közösségi színterek még ebben a hónapban megkapják a szakköri foglalkozások alapanyag- és eszközszükségletét, melyek kiszállítása már el is kezdődött a Nemzeti Művelődési Intézet megyei igazgatóságaira.

Acsán az idei évben 5 fős csoportokban várják az érdeklődőket, akik szívesen kézműveskednek és kedvet éreznek ahhoz hogy szakkörönként húsz alkalommal részt vegyenek a szakköri foglalkozásokon. Jelentkezni a 06 70 440 0000 telefonszámon, vagy személyesen a könyvtárban, Bíróné Sári Brigittánál lehet. A szakkörök díjmentesek.

Hozzászólás
Előző cikk4 kilós óriáspöfeteg gombát találtak Őrbottyánban
Következő cikkAz aradi vértanúkra emlékeznek ma este Őrbottyánban