A hímző szakkör munkáiból nyílt kiállítás Acsán

A tavalyi hímző szakkör munkáiból nyílt kiállítás Acsán nyáron

A Nemzeti Művelődési Intézet Tudásunkkal Kézenfogva a Közösségekért pályázata keretében 2021 őszén 48 szakkörre biztosított alapanyagot Pest megyei településeknek. Egyre több helyen nyílnak meg a szakköröket záró kiállítások.

A Pest megyei igazgatóság munkatársai június 24-én Acsán jártak a hímző szakkör zárásán – számolnak be a Nemzeti Művelődési Intézet oldalán. Magyarország Kormányának köszönhetően a Nemzeti Művelődési Intézet lehetőséget kapott közel 5000 szakkör támogatására. A szakkörökhöz 5 főre alapanyagot, és 20 alkalomra online videókat biztosított az intézet.

Acsán hímző szakkör indult a helyi közművelődési szakember segítségével. Azt is írják, hogy a beszámolók alapján a szakkörön remek társaság alakult, akik segítik egymást az élet más területein is amellett, hogy megtanulták a hímzés alapjait. Nemcsak a videókban szereplő tárgyakat készítették el az ott szereplő hímzésmintákkal, hanem helyi motívumokat is megtanultak hímezni különféle mindennapokban használt tárgyakon is.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Kisnémediben e program keretében mézeskalács készítő szakkör zajlott, majd pedig arról írtunk, hogy a mézes sütemények helyet kaptak a karácsonyi csomagokban is.

Fotó: Nemzeti Művelődési Intézet

Hozzászólás
Előző cikkÓriás rovarhotel és fecsketelep segít az állatoknak Szobon
Következő cikkIngyenes klasszikus zenei koncertek hallhatóak a nyár folyamán Vácrátóton