Ingyenes klasszikus zenei koncertek hallhatóak a nyár folyamán Vácrátóton

A Térzene Program keretében egészen október elsejéig klasszikus zenei koncerteket hallhatnak az érdeklődők Vácrátóton a Petőfi téren szombati napokon este hét órától. Az alábbi linken található a részletes program, és az is, hogy mely szombati napokon várják a klasszikus zene kedvelőit a település fő terére.

A Térzene Program célja, hogy minél több helyszínen felcsendüljön a klasszikus zene. A minisztérium a társadalom szélesebb rétegei számára szeretné népszerűsíteni a komolyzenét, így a parkokban, zenepavilonokban, köztereken a klasszikusok közösségi élménnyé válhatnak.

Reneszánsz Strings Tér-Zene koncert 2022. július 9. Vácrátót

A klasszikus zene jótékony hatásait kutatások sora igazolja, ennek ellenére csak egy szűk réteghez jut el a hangversenytermekben felcsendülő zene varázsa. A program Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár kezdeményezésére 2019. október 1-jén, a Zene Világnapján indult el.

2021 júliusától a városok, községek nyitott és zárt tereit élő ingyenes klasszikus zenével rendszeresen megtöltse, amely olykor nem várt élményhez juttatja az arra sétálókat.

Térzene applikáció is letölthető, melynek segítségével meg tudja keresni az önhöz legközelebbi programot.

Fotó: Vácrátót Facebook

Hozzászólás
Előző cikkA hímző szakkör munkáiból nyílt kiállítás Acsán
Következő cikkJobbnál-jobb horgásztavak vannak Vác környékén