Az önkormányzat karácsonyi csomagjába kerülnek Kisnémediben a szakkörön sütött mézeskalácsok

Ingyenes, több alkalomból álló mézeskalács-készítő tanfolyam indult a Kisnémedi Művelődési Házban. Belán Tibor a Művelődési Ház vezetője megkeresésünkre elmondta, a helyi lakosoknak szóló szakkörbe előzetes jelentkezés után öt, legfeljebb tíz fő jelentkezését tudják fogadni. Idén még néhány alkalmat terveznek.

A szakkör keretében megsült mézeskalácsok pedig díszítés és csomagolás után az önkormányzat által összekészített karácsonyi csomagokba fognak bekerülni. A Nemzeti Művelődési Intézet által országszerte hat féle szakkörhöz lehet csatlakozni a közművelődési feladatellátóknak. Eddig összesen 1014 szakkör indult, 6380 résztvevővel, és 1089 szakkörszervezővel.

A Nemzeti Művelődési Intézetnek és a Népművészeti Egyesületek Szövetségének közös együttműködéseként 2020 első hónapjaiban indított fejlesztés „A szakkör” felület interaktív online eszközökkel, új célközönség, többek között az ifjúság bevonásával támogatja országszerte a szakköri tevékenységet. A felület a hagyományos szakköri tevékenységek egyes fázisaiba az internet segítségével vonja be a látogatókat, videókon keresztül díjmentesen biztosít lehetőséget a szakköri tevékenységek kipróbálására, azokban való elmélyedésre.

„A szakkör” felület segítő kezet nyújt mindazoknak, akik területileg – akár mozgásuk korlátozása, vagy a földrajzi távolságok miatt – nem érnek el tevékenységi formákat, és azoknak is, akik bátortalanabbak a közösségi aktivitások terén, vagy még nem döntötték el, hogy milyen közösséghez csatlakozzanak.

Hozzászólás
Előző cikkA távoli sarkkörről érkezett madarat fotóztak Vácon
Következő cikkÖt település fogászati ellátása oldódott meg