A Főnix Liget nevet kapta Csörög 160 millió forintból épülő új közösségi tere

Szökőkút, Makovecz-stílusú szabadtéri színpad, piactér – csak néhány elem abból a közel 160 millió forint pályázati támogatásból megvalósuló tervből, melynek részleteiről Szorcsik József a település polgármestere beszélt a 0627.hu-nak, akivel a leendő tér helyszínén beszélgettünk.

A közelmúltban épült Civil Ház köré álmodták meg a többfunkciós parkot, mely mint megtudtuk jövőre el is készülhet. Az elnevezése pedig a település címeréhez kötődik.

„Azért kapta ezt a nevet, mert Csörög címerében a Főnixmadár található, a felemelkedést, a mindig megújulást szimbolizálva. Tulajdonképpen Csörög is megújul és feltámad, ezért ez a park is méltán viseli majd ezt a nevet” – fejtette ki Szorcsik József.

A tér kialakításának munkálatai már a nyár folyamán megkezdődnek a geodéták, és a tervezők részvételével. A közbeszerzést követően pedig várhatóan késő ősszel meg is indulhat a beruházás.


„Egy nagy szabadtéri színpadot, öltözőhelyiséget, parkosítást, mini termelői piacot kell elképzelni az épületek mögött és a színpad előtt. Mindezt egy ligetes fasorral körbevesszük, valamint készül parkoló, szökőkút, és egy nagy Csörög felirat is. Terveink szerint elérve azt, hogy a település még látványosabb legyen, és láthassák az ide látogatók is, hogy Csörög valóban fejlődik és egy jó hely”-részletezte a terveket a csörögi polgármester. Csörögön a fejlesztés a TOP_PLUSZ pályázat keretében valósulhat meg, több mint 159 millió értékben.

GRT

Hozzászólás
Előző cikkÉremhalmozó versenyen van túl a Váci Vízmű Sport Egyesület fiatal tehetsége
Következő cikkHiába Karácsonyék kérése, Vác baloldali polgármestere nagyszabású tűzijátékot rendezett