Hiába Karácsonyék kérése, Vác baloldali polgármestere nagyszabású tűzijátékot rendezett

Matkovich Ilona, Vác baloldali polgármestere nemet mondott a baloldali műbalhéra, és vasárnap este, a városi vigalom végén fényűző tűzijátékkal ünnepelt – hívta fel a figyelmet a Váconline.hu. A portál megjegyzi, nem ez az egyetlen ellentmondás a baloldal szólamai és tette között a településen.

Matkovich Ilona, Vác baloldali polgármestere nem hallgatott Karácsony Gergely és sok más, baloldali megmondóember felszólítására, és a városi vigalom végén, 2022. július 24-én este fényűző tűzijátékkal ünnepelt – írja a Váconline. A portál megjegyzi: a folyamatosan pénzhiányról panaszkodó városvezetésnek erre még pont volt kerete.

A lap emlékeztetett, Karácsony Gergely azt nyilatkozta a tűzijátékról, hogy „felesleges pénzkidobás”. Emellett a baloldali politikusok hetek óta versenyben szólítanak fel mindenkit az augusztus 20-i tűzijáték lemondására, mondván, ezt a pénzt inkább a háború és a szankciók miatt nehéz anyagi helyzetbe került emberek megsegítésére kellene fordítani.

A dolog műbalhéjellege abból is látható, hogy a budapesti tűzijáték rakétái már hónapok óta várnak a raktárakban, hogy a nemzeti ünnepen fellőjék őket.

Tehát spórolni vele már nem lehet, mert ki van fizetve. A Váci világi vigalomra idén a váci vezetés rekordösszeget költött, és nem hagyta ki záróattrakcióként a pazar látványt nyújtó tűzijátékot sem. Tették ezt úgy, hogy hatalomba kerülésük óta folyamatosan arra panaszkodnak, hogy a kormány miatt nincs pénzük – írja a Váconline.

A portál szerint város baloldali vezetését – úgy látszik – nem aggasztja Karácsony dilemmája, hanem Hódmezővásárhelyhez hasonlóan megrendezik a tűzijátékot. Ott a nemzeti ünnepen, Vácon a város ünnepén.

Nem ez az egyetlen ellentmondás a baloldal szólamai és tette között a településen.
A volt újságíró a szólásszabadságot zászlajára tűzve kampányolt, de polgármesterként szájzárrendeletet vezetett be, amit az ombudsman is törvénysértőnek talált, illetve a városi újságot annyira kézi vezérlik, hogy még az idei választási eredmény se jelenhetett meg benne – jegyzi meg a Váconline.

Hozzátették, hogy a baloldal ugyan tiszta közéletet és zöldvezetést ígért, ehhez képest Vác jelenleg futó egyik legnagyobb beruházása a családi cég által végzett – a lakossági tiltakozás ellenére elindított – kétmilliárdos társasházépítés, amit brutális fakivágással indítottak egy korábban önkormányzati tulajdonú telken.

A tűzijátékról készített videót itt nézhetik meg:
Tűzijáték

Forrás: VácOnline/Magyar Nemzet/0627.hu
A fotó illusztráció!

Hozzászólás
Előző cikkA Főnix Liget nevet kapta Csörög 160 millió forintból épülő új közösségi tere
Következő cikkTilos a vízkivétel a zebegényi patakból