Éremhalmozó versenyen van túl a Váci Vízmű Sport Egyesület fiatal tehetsége

A Váci Vízmű Sport Egyesület (VVSE) számolt be arról, hogy fiatal versenyzőjük Suijker Rachel csodálatosan szerepelt a Cápa OB Szeged országos bajnokság versenyein. Rachel két számban is aranyérmet szerzett a Tiszavirág Sportuszodában Szegeden.


Női 100 méteres mellúszásban hatalmas egyéni csúccsal lett országos bajnok Rachel a négynapos viadal első napján. Ezt követő versenynapon nagy csatában lett ezüstérmes 200 m női vegyes úszásban. A harmadik versenynapon 200 m női mellen lett Országos Bajnok ugyancsak fantasztikus teljesítménnyel.

A fiatal úszó felkészítő edzője, Tószegi Márton értékelte Rachel teljesítményét:


„-Túl vagyunk Rachel élete első 4 napos előfutam-döntős versenyèn, ahol hat szàmban indult és mind a hatban döntőt úszott, ami azt jelenti, hogy 4 nap alatt 12-szer kellett versenyhelyzetben teljesíteni. Túlszàrnyalta az elképzeléseinket, végig tudatos, okos úszást mutatott hatalmas egyéni csúcsokkal, és ez meg is hozta az eredményt!”


Két arany, egy ezüst és egy bronzérmet szerzett, egy 5. és egy 6. helyezést ért el Szegeden a négy napos utánpótlás viadalon Suijker Rachel a jövő váci reménysége.

Fotó: Váci Vízmű Sport Egyesület/Facebook

Hozzászólás
Előző cikkJól szerepeltek a váci fiatalok a miskolci Atlétikai Bajnokságon
Következő cikkA Főnix Liget nevet kapta Csörög 160 millió forintból épülő új közösségi tere