Őrbottyánban a Pálos fogadó mellet járdaépítés zajlik

Jelenleg is zajlanak Őrbottyánban a Pálos fogadó épületének felújítási munkálatai. Szabó István a település polgármestere Őrbottyán Facebook oldalán arról számolt be, hogy a Damjanich utcai járda egy szakasza az építési munkálatok miatt lezárásra került.

Kordonnal fogják elzárni a gyalogos forgalom elől. Azt is közölte, hogy a munkálatok várhatóan jövő hét szerdáig befejeződnek.

Mint arról korábban is beszámoltunk, idén év elején a munkaterület átadásával megkezdődtek a Pálos fogadó, azaz a II. Művelődési Ház felújítási munkálatai. Az Őrbottyán Vácbottyán település részén található 18. században épült barokk stílusú Pálos fogadó épülete az elmúlt években több felújításon is átesett. Szabó István Őrbottyán polgármestere korábban elmondta, a mostani 123 millió forintos kormányzati támogatás keretében a műemléki nyilvántartásban szereplő épület belső átalakítása, korszerűsítése és környezetének rendezése fog megvalósulni.

A jelenlegi harmadik ütemet megelőzően, játszótér épült, a tetőfelújítás is megtörtént, valamint korábban már elkészült a vizesblokkokat is tartalmazó melléképület, az udvar tereprendezése, víz és szennyvízcsatorna, valamint az elektromos bekötés is lezajlott. A mostani, harmadik ütem során látványos szakaszba ér a felújítás, ugyanis nemcsak kívül, hanem belül is részben megújul az épület. Emellett pedig egy több éve fennálló probléma a Rákóczi útra való kihajtás ügye is megoldódik.

Február közepén jártunk a Pálos Fogadó épületénél, akkor így álltak a felújítási munkálatok.


Szabó István kifejtette, hogy „A felújítás ezen fázisában a műemléki nyilvántartásban szereplő épület belső átalakítása, korszerűsítése és környezetének rendezése fog megvalósulni. Ez magában foglalja az épület vakolatjavítását és felületképzését közel négyszáz négyzetméternyi felületen, utólagos vízszigetelést, a teljes elektromos hálózat korszerűsítését, ivóvíz- és szennyvíz csatlakozás kiépítését az épületen belül, valamint az épület környezetének rendezését 260 négyzetméter térköves parkoló és rendezvénytér továbbá 655 négyzetméternyi területnyi kert kialakítását.”

Szabó István, a település polgármestere akkor elmondta, hogy ezen felújítási ütem keretében az épületbelső is részlegesen megújul. Egy következő felújítás során új burkolatot terveznek, és a fűtésrendszer korszerűsítését is.


Amennyiben az időjárás engedi, úgy a munkálatokkal várhatóan nyár végén végeznek, és átadják a település lakói számára a megújult Pálos fogadót és környezetét, hozzájárulva ahhoz, hogy új lendületet kaphasson a helyi közösségi élet.

Hozzászólás
Előző cikkTöbb mint 243 millió forintot nyert Letkés csapadékvíz-elvezetés fejlesztésre
Következő cikkInotay Gergely nem szólítja fel lemondásra a „váci náci” képviselőket és barátainak tartja őket