Inotay Gergely nem szólítja fel lemondásra a „váci náci” képviselőket és barátainak tartja őket

Miután helyi vallási vezetők mellett közéleti személyiségek egyaránt lemondásra szólították fel Fehér Zsolt és Tótváradi-Nagy Bence váci jobbikos képviselőket antiszemita és a magyar közélethez méltatlan megnyilvánulásaik miatt, megkérdeztük erről a baloldali összefogás országgyűlési képviselőjelöltje, Inotay Gergely véleményét. Különös tekintettel arra a nemrégen nyilvánosságra hozott egykori újságra, melynek főszerkesztője Fehér Zsolt volt.

Harminc lapszámot élt meg a kétezres évek elején a Jobbik váci elnöke főszerkesztésében az Arbo Nyúz lap, melyben a Zsizsik néven publikáló jelenlegi váci képviselő a Don-kanyarral viccelődött, de nőgyűlölő és antiszemita bejegyzéseket is tartalmaz. Inotay Gergely elmondása szerint őt úgy tájékoztatták, hogy mindezek külföldi dalfordítások, de mint elmondta ő maga nem olvasta ezeket, így két részletet megmutattunk az ellenzék térségi jelöltjének. A 12. lapszám 8. oldalán áll Zsizsik bejegyzése, melyet még Inotay Gergely sem vállalt felolvasni.

Hogy maguk között terjesztett újság volt-e, azt döntse el ki-ki maga, a címlapon ugyanis Fehér Zsolt e-mail címével rendszeresen jelent meg felhívás, miszerint várják a csatlakozókat a laphoz, de szerkesztőségi ülésről is beszámolnak az Arbo Nyúz oldalain. Fehér Zsolt mellett a Jobbik másik képviselője Tótváradi-Nagy Bence is tett közzé rasszista és antiszemita gondolatokat. Mint ismert a Facebook-on tetszését nem lájkjellel, hanem mosolygós Hitler képpel fejezte ki, Fehér Zsolt rohamsisakos képére. Turai János a Váci Zsidó Hitközség elnöke szerint az antiszemita megnyilvánulások nem évülnek el, így mindegy, mikor tették azokat. Ezt Inotay Gergely másképp gondolja.

Inotay Gergely továbbra is politikai közösséget vállal a rasszista, nőgyűlölő és kirekesztő gondolatokat jegyzett Fehér Zsolttal, valamint az antiszemita bejegyzéseket tett Tótváradi-Nagy Bencvével, ráadásul a Jobbik frakciójába ülne be a megválasztása esetén.

Hozzászólás
Előző cikkŐrbottyánban a Pálos fogadó mellet járdaépítés zajlik
Következő cikkMegújult a Vác-Alsóváros vasúti megállóhely