Megkezdődtek Őrbottyánban a Pálos fogadó felújítási munkálatai

Pálos Fogadó Őrbottyán

Szabó István Őrbottyán polgármestere a település hivatalos közösségi oldalán tette közzé, hogy január 10-én a munkaterület átadásával megkezdődtek a Pálos fogadó, azaz a II. Művelődési Ház felújítási munkálatai.

Az épület környezete is megújul

Mint fogalmaz: „A felújítás ezen fázisában a műemléki nyilvántartásban szereplő épület belső átalakítása, korszerűsítése és környezetének rendezése fog megvalósulni. Ez magában foglalja az épület vakolatjavítását és felületképzését 342 m2 felületen, utólagos vízszigetelést, a teljes elektromos hálózat korszerűsítését, ivóvíz- és szennyvíz csatlakozás kiépítését az épületen belül, valamint az épület környezetének rendezését 259 m2 térköves parkoló és rendezvénytér továbbá 655 m2 területnyi kert kialakítását.”

A játszótér zavartalanul használható lesz

Hozzátette, a munkálatok várhatóan 2022. május végéig fognak tartani. A felújítás alatt a játszótér zavartalanul használható lesz, megközelítése a Damjanich utcai bejárat felől lehetséges. A beruházás kivitelezője az Épkomplex Kft.

Mint, ahogy arról korábban beszámoltunk, több mint százhúszmilió forint támogatást nyújt Magyarország Kormánya a vácbottyáni településrészen tervezett közösségi tér kialakításához.

Hozzászólás
Előző cikkOltási napok lesznek Sződligeten, szükséges előre regisztrálni
Következő cikkElhunyt Rónaky József, az Országos Atomenergia Hivatal korábbi főigazgatója