Vizsgáló Bizottság felállítását javasolták a kormánypárti képviselők miután eljárás indult a Matkovich Ilona családjához köthető Lujza és Koriander miatt

Levette a napirendek közül a januári képviselő-testületi ülésen a Matkovich Ilona vezette baloldali többségű váci képviselő-testület a kormánypárti képviselők által benyújtott előterjesztést, melyben egy vizsgáló bizottság felállítására tettek javaslatot.

A Pető Csilla (Fidesz-KDNP), Dr. Manninger Péter (Fidesz-KDNP), Mokánszky Zoltán (Fidesz-KDNP), Pető Tibor (Fidesz-KDNP) valamint Csereklye Kátoly (Vác Városért Választási Egyesület) által aláírt dokumentumban azt írják, hogy Vácon az Ady Endre sétány 5. szám alatti, Matkovich Ilona polgármester érdekeltségi köréhez tartozó, Lujza és Koriander elnevezésű ingatlan előkertjében a Pest Vármegyei Kormányhivatal, általános építésügyi hatósági hatáskörében eljárva, lakossági bejelentésre 2023. szeptember 11-én helyszíni ellenőrzést tartott, az előkertben megépített bővítés ügyében.

A hatóságot az ellenőrzés során az építtető arról tájékoztatta, hogy településképi bejelentést tett. A hatóság megkereste Vác Város Polgármesteri Hivatalát, hogy a településkép bejelentéshez benyújtott valamennyi dokumentációt, valamaint az eljárás során keletkezett iratokat bekérje.

A megküldött iratok, és az építés során hatályos jogszabályok, illetve a 312- Kr. alapján a hatóság 2023. szeptember 29-én építésrendészeti eljárást indított.

Vác város önkormányzat képviselő-testületének 31/2017. (XII.15) számú rendelete alapján a településkép védelméről a 32/A (1) bekezdés a. pontja szerint: a polgármester ellenőrzi a bejelentési kötelezettség teljesítését, és a bejelentett tevékenység folytatását és ha a bejelentési eljárás lefolytatása során annak elmulasztását észleli, a tevékenység folytatását a bejelentési eljátrás során megtiltotta, vagy azt tudomásul vette, de attól eltérő végrehajtást tapasztal, a polgármester a településképi követelmények teljesítése érdekében, hivatalból, vagy kérelemre – kötelezési eljárást folytat le.

A dokumentumban azt is írják, hogy a 30/2017(XI.24) önkormányzati rendelet szerint. „A Duna parti sétányokon az előkertben nem lehet pavilont, építményt, kiegészítő építményt elhelyezni.”

Az előterjesztők mindezek fényében azt javasolták volna, hogy a bizottság vizsgálja meg, hogy a településképi bejelentési eljárás kapcsán történt-e az önkormányzat részéről bármilyen hatáskörben elkövetett mulasztás, vagy jogszabálysértés.

Ám erre nem lesz lehetőség, mert még csak napirendre sem került, levette napirendről azt a Matkovich Ilona vezette baloldali többségi képviselő-testület.

Hozzászólás
Előző cikkPölöskei Gáborné: „A legjobb technikumunk egy műszaki beállítottságú váci intézmény, ide 4,8-as átlag alatt nem került be gyerek legutóbb”
Következő cikkNagybörzsönybe érkezett a Szent Korona vándorkiállítás