Pető Csilla: Nem merték Faludi Szilviának meghosszabbítani az önkormányzati bérlakás szerződést (videó)

Helyreigazítás Vác Város Önkormányzattal kapcsolatos valótlan tényállítás miatt

A 0627.hu oldalon „Pető Csilla: Nem merték Faludi Szilviának meghosszabbítani az önkormányzati bérlakás szerződést (videó)” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy az Önkormányzat egy lakását közel háromszoros összegért adja ki a Katasztrófavédelem fiatal, pályakezdő munkatársának, mint Faludi Szilviának.

A valóság ezzel szemben az, hogy a cikkben szereplő lakásra a Váci Önkormányzat azonos bérleti díjat alkalmaz új bérlőre is, mint a korábbi bérlő Faludi Szilviára.

————————————————————————————————————-

Pető Csilla a Fidesz-KDNP váci önkormányzati képviselője az elmúlt két évben többször szólalt fel a baloldali városvezetéshez közel álló Faludi Szilvia lakásbérlése miatt, miután 600 ezer forintos jövedelemmel bérelhetett önkormányzati lakást, havonta mindössze 26 ezer forintért.

Most ugyanezt a lakást a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Vác Katasztrófavédelmi kirendeltségének fiatal, pályakezdő munkatársának már közel háromszoros összegért adja ki a baloldali városvezetés.

„Kettős mérce és egy szociális érzéketlenség, ami tapasztalható mind a bizottság, mind a város részéről. Szomorú, hogy erre lehetőség adódott és ezt egyöntetűen megszavazta a bizottság. Azonban eredményként tudom azt elkönyvelni, hogy Faludi Szilviának nem merték ezt az önkormányzati bérlakást meghosszabbítani. Sokszor emeltem szót az igazgató kiemelt bérezése kapcsán, rámutatva, hogy az ő jogosultsági feltétele nem teszi lehetővé, hogy egy önkormányzati lakást béreljen. Vele ellentétben nagyon sokan várnak szociális önkormányzati lakásra. Ez egy olyan elvtelen, jogtalan, erkölcstelen lépés volt véleményem szerint a bizottság és a város vezetése részéről, hogy a szerződés hosszabbítását tulajdonképpen nem merték meglépni” – reagált Pető Csilla az ügy kapcsán.

GRT

Hozzászólás
Előző cikkIdén is együtt búcsúztatták a telet Ipolydamásd és a felvidéki Helemba lakói
Következő cikkMBH bankautomatát üzemeltek be Vácrátóton