Medvét láthatott egy verőcei lakos – egyelőre keresik az állat nyomait és, hogy valós észlelés történt-e

Verőcén a Fehérhegy dűlőn, a Vadadi-ház melletti szomszéd telken látott egy helyi lakos felfelé menni egy medvét szerdán – osztotta meg észlelését egy helyi Facebook csoportban szerdán.

A pontosabb leírás szerint a medvét Verőcén a Szendehely felé vezető út jobb oldalán található Fehérhegy dűlőn látták, a helyi tüzéppel szemben. Az esettel kapcsolatban megkerestük Grauszman György polgármestert, aki elmondta, hogy:

„Nem szabad lebecsülni az ilyen a lakossági bejelentéseket, ezeket alaposan le kell ellenőrizni, viszont pánikot nem szeretnénk kelteni. Az észlelés ellenőrzése folyik éppen.”

Hozzátette, hogy jelezték az észlelést a Börzsönyi Borostyán Vadásztársaságnak, és a Verőcei Rendőrörsnek egyaránt. Amint bővebb információt tudnak meg az esetleges medve észlelést illetően, arról bővebb tájékoztatást fognak közzétenni.

„Amennyiben egy kicsi esélye is van annak, hogy ez beigazolódik, akkor azonnal értesíteni kell a lakosságot”– húzta alá.

Megkerestük az Ipoly erdő Királyréti Erdészetét, ott azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem tudnak az esetről, ahogy az Ipoly Erdő Nagymarosi Erdészete sem.

Verőce hivatalos oldalán azt írják, hogy a Börzsönyi Speciális mentők munkatársai is elindultak átfésülni az érintett területrészt. Állásfoglalásuk szerint egy nagy testű vaddisznó lehetett.

Ettől függetlenül arra kérik a Lakosságot, hogy a külterületi részeken fokozott figyelemmel közlekedjenek. Háziállataikra fokozottan ügyeljenek, kutyáikat sétáltatás közben tartsák pórázon. Bejelentéseiket megtehetik a 112-es hívószámon.

Legutóbb térségünkben Váchartyánnál, Acsán, Kismarosnál, Püspökhatvannál láttak medvét.

A kép illusztráció

GRT

Hozzászólás
Előző cikkÚjabb 78 milliárd forint többlettámogatást utal a kormány az önkormányzatoknak
Következő cikkElkezdődtek Csörögben a Főnix liget kivitelezési munkálatai