Hárman kaptak elismerést térségünkből az idei Megyenapon

December 8-án tartotta az idei Megyenapot Pest Vármegye Közgyűlése, ahol térségünkből hárman is elismerést vehettek át. A közgyűlés Kulturált Települési Környezet Díjat adományozott Ipolytölgyes Község Önkormányzata részére a sok éves tudatos közterület-fejlesztéséért. Év gazdálkodója díjat adományozott Petrovicz Sámuel részére az állattenyésztés és feldolgozás területén elért kimagasló eredményeinek elismeréséül, valamint Év Kisvállalkozója Díjat adományozott a Lunczer Pálinkaház részére a minőségi élelmiszerek népszerűsítésében, a hagyományok megőrzésében és megújításában elért sikerei elismeréseként, mellyel hozzájárult közössége és a helyi gazdaság fejlődéséhez.

Pest Vármegye Közgyűlése 1999-ben határozott úgy, hogy december 4. napját Megyenappá nyilvánítja, annak emlékére, hogy Pest-Pilis-Solt vármegyét 364 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én alapították. 

A rendezvényen elhangzott: a Vármegyenap különleges jelentéssel bír a közgyűlés számára. A vármegye újjászületésére emlékeznek, és a közösség ünnepét tartják meg együtt, a vármegye 187 településéről érkező emberekkel. Ekkor mondanak köszönetet mindazoknak, akik a hivatásukban vagy a mindennapokban képesek voltak a példamutató tettekre, az átlagon felüli teljesítményekre.

Az ünnepséget Csenger Tibor, a Nyitra megye alelnöke nyitotta meg, majd Szabó István, Pest Vármegye Közgyűlésének elnöke köszöntötte a vendégeket.

Szabó István úgy fogalmazott, hogy „…büszkék vagyunk a Megyenapra. Mert ma nem csak a nemzet legnagyobb alakjaira emlékezünk. Nem csak azokra az emberekre, akik nemzeti ipart, tudományt, hidat és vasutat építettek. Szabad és szuverén Magyarországot. Mi azokra vagyunk igazán büszkék, akik átvették a feladatot. Önökre, akik bebizonyították, hogy nemzet ma is él. Amikor méltó módon, és felelősséggel haladnak tovább az elődök által megkezdett úton, együtt építve városokat és közösségeket, a magyar nemzet sorsát és jövőjét.”

Beszédét azzal zárta, hogy megköszönte a díjazottak munkáját, akik példát mutattak minden itt élő embernek, hogy milyen értéket teremt a szakmai kiválóság, az emberfeletti teljesítmény és a szilárd akarat.

Térségünk három díjazottját külön cikkekben mutatjuk be.

Fotó: Fényes Gábor

Hozzászólás
Előző cikkGyakorlatilag kiárusítást tartanak Matkovichék, rengeteg ingatlant adnak el ismét (videó)
Következő cikkKivették Csereklye Krisztina kezéből a mikrofont a váci fórumon, amikor a polgárőrség eddigi hiányát kérte számon Matkovich Ilonán (videó)