Gyakorlatilag kiárusítást tartanak Matkovichék, rengeteg ingatlant adnak el ismét (videó)

A novemberi váci képviselő-testületi ülésen ismételten óriási vihart kavart, hogy a baloldali Matkovich Ilona vezette szivárványkoalíció előterjesztésére, az első hét napirendben csak váci ingatlanok eladásáról született döntés.

Mokánszky Zoltán a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője ezúttal is vagyonfelélésről beszélt. Továbbá nagy vitát okozott, két darab a Budapesti főúton lévő ingatlan eladási szándéka is. A Matkovich Ilona féle szivárványkoalíció szerint minderre azért van szükség, mert rossz az állapotuk, penészesek és nem érné meg felújítani azokat.

Fehér Zsolt (Összefogás Vácért) képviselőnek címezve Csereklye Károly (Vác Városért Választási Egyesület) önkormányzati képviselő rámutatott, hogy semmit nem tett ezen két lakás állagmegóvása, felújítása érdekében az önkormányzat, noha már 2022 szeptembere óta Vác tulajdonában van.

Mokánszky Zoltán (Fidesz-KDNP), képviselő szerint pedig a baloldali városvezetés folyton arra hivatkozik, hogy azért kell eladni az értékes városi ingatlanokat, mert rossz az állapotuk, ugyanakkor pedig a jó állapotú, belvárosi értékes ingatlanok eladását, például a Széchenyi utcában, vagy a Csocsaj Kft-nek, pedig azzal indokolják Matkovichék, hogy a befolyt összegből felújítják majd a rossz állapotú szociális lakásokat.

Manninger Péter számon kérte a Matkovich-féle balliberális városvezetés szociális érzékenységét, vagy éppen annak hiányát, tekintettel arra, hogy az ilyen és ehhez hasonló önkormányzati lakások eladásával olyan váciak maradhatnak fedél nélkül és kerülhetnek utcára, akik piaci albérletet nem tudnak megfizetni.
Inotay Gergely (Összefogás Vácért) alpolgármester végezetül arról beszélt, hogy valaki ezt az ingatlant építési szándékkal vásárolná meg.

10 igen 0 nem és 2 tartózkodás mellett fogadták el végül az e napirendi pontban javasolt előterjesztést. Ennek értelmében az egyik 50 négyzetméteres váci Budapesti főúti ingatlant 19 és fél, míg a másik 61 négyzetméteres ingatlant 20,8 millió forintért fogja eladni a balliberális vezetésű váci önkormányzat.

Hozzászólás
Előző cikkAdventi családi nap lesz a PüspökVác Rendezvényközpontban
Következő cikkHárman kaptak elismerést térségünkből az idei Megyenapon