Kivették Csereklye Krisztina kezéből a mikrofont a váci fórumon, amikor a polgárőrség eddigi hiányát kérte számon Matkovich Ilonán (videó)

Csereklye Krisztina a Mi Hazánk Mozgalom váci szervezetének elnöke is szót kért Matkovich Ilona baloldali váci polgármester akkumulátorgyár ügyben szervezett fórumán, ám kivették a kezéből a mikrofont, de bekiabálásokkal is nehezítették, hogy elmondja véleményét.


Arról beszélt volna, hogy már három évvel ezelőtt is rámutatott, hogy nem megfelelő a közbiztonság a városban. Ezért szerette volna megtudni, miért nem tett semmilyen konkrét lépést a Matkovich Ilona vezette önkormányzat a polgárőrség létrehozása, támogatása érdekében. Felvetett kérdéseire, semmilyen választ nem kapott. Az indoklás szerint a megadott három témában lehetett véleményt nyilvánítani, kérdést feltenni. Ez azért meglepő érvelés, mivel a harmadik téma éppen a közbiztonság helyzete volt, és Csereklye Krisztina pontosan erről beszélt, és kérdezett.


Mint ismert a váci polgárőrség ügyében valódi előrelépés Imre Zsolthoz, a Váci Polgári Fórum elnökéhez köthető, ugyanis kezdeményezésére alakult meg a Vácért Polgárőr Egyesület. Kovács Istvánnal a Zsaru-Car Polgárőr Egyesület vezetőjével történt egyeztetésüket követően már novemberben megindulhatott a járőrözés Vácon, a rendőrség és a közterület felügyelet közreműködésével.

Hozzászólás
Előző cikkHárman kaptak elismerést térségünkből az idei Megyenapon
Következő cikkTúrázók tévedtek el a Börzsönyben