Óriási botrány Vácon, rengeteg ingatlant adnak el Matkovichék

A mai váci képviselő-testületi ülés első 7 napirendi pontjában ingatlanok értékesítését terjesztette elő a Matkovich Ilona vezette váci szivárványkoalíció. A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője Mokánszky Zoltán ismételten vagyonfelélésről beszél. Matkovich Ilona Csereklye Károly (Vác Városért Választási Egyesület) képviselő jogos észrevétele miatt pedig megvonta tőle a szót, majd szünetet rendelt el.

A mai ülésen sor került a laktanya egyik területének értékesítésének elfogadására is. Az ott található porta épületével vannak szándékaik az indoklás szerint. Nemcsak eladásról, hanem törzsvagyonból kivonásról is döntenek, Mokánszky Zoltán szerint következő lépésként a most a törzsvagyonból kivont ingatlanokat is dobra fogják verni. Ezen az ülésen sor került a Vác Városfejlesztő Kft-nek a Váci Városimázs Kft.-ben fennálló üzletrésze értékesítésére vonatkozó pályázat elbírálására is. Továbbá a Gazdasági Hivatal épületének eladásáról is döntöttek.

Óriási vitát kavar a belváros frekventált részén található Gazdasági Hivatal eladása. Pető Csilla (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő, Mokánszky Zoltán (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő és Csereklye Károly (Vác Városért Választási Egyesület) is Matkovich Ilonához fordulva kérte számon, hogy annak ellenére nem adtak információt számukra az eladási szándékról, hogy azt Csereklye Károly áprilisban, Mokánszky Zoltán júliusban, míg Pető Csilla még szeptemberben is szóban és írásban egyaránt megkérdezte a baloldali polgármestertől, hogy mi a szándék ezzel az épülettel, aki nem adott az ügyben tájékoztatást számukra.

„Biodíszletként használnak minket és a választópolgárokat is hülyének néznek. Ön szerint ez nem vagyonfelélés, hogy megint eladunk egy ingatlant a város közepén?” – fogalmaz Mokánszky Zoltán.

„Szó szerint hülyének néznek minket, mert választási csalással jutottak ide, nincs erkölcsi normájuk, hogy önök kritizáljanak” – tette hozzá Csereklye Károly.

Miután Csereklye Károly figyelmeztette Matkovich Ilonát, hogy nem a napirendről beszél, a baloldali polgármester megvonta a szót, szünetet rendelt el, továbbá „lássa el orvosi teendőit” felszólítással Manninger Péter képviselőhöz fordult, a teljesen jogos képviselői hozzászólást úgy beállítva, mintha Csereklye Károlynak orvosi ellátásra lenne szüksége. Miközben Csereklye Károly jogosan szólította fel a jegyzőt, hogy figyelmeztesse Matkovich Ilonát arra, hogy eltér mondandójában a napirendtől.

Más esetben ezzel az indokkal a polgármester rendszeresen elveszi a jobboldali képviselőktől a szót. A jogos észrevételt követően nemcsak a szót vonta meg Matkovich Ilona, hanem szünetet is elrendelt.

GRT

Hozzászólás
Előző cikkIdeiglenes gondnokság alá helyezné a testület a zebegényi polgármestert
Következő cikkItt a teljes lista – ezeket az ingatlanokat is eladják Matkovichék