Ideiglenes gondnokság alá helyezné a testület a zebegényi polgármestert

Parádi Katalin zebegényi polgármester ideiglenes gondnokság alá helyezésének indokoltságát vizsgálná a helyi képviselő-testület. Erről rendkívüli ülésen döntöttek a képviselők november 13-án. Az eseményen szó volt még a polgármester illetményéről és egészségügyi alkalmassági vizsgálatáról is.

Rendkívüli képviselő-testületi ülést tartott november 13—án a zebegényi testület, a hétvégén történt események miatt. Mint ismert: a polgármester bántalmazott egy helyi önkormányzati képviselőt, akinek állítása szerint egy mentőst is megrúgott. A polgármester több portálnak is úgy nyilatkozott, hogy alkoholt és gyógyszert is fogyasztott, valamint pszichiáteri kezelés alatt áll. Az ügyben a Váci Rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt indított eljárást egyelőre ismeretlen tettes ellen.

A testület a rendkívüli eseményre hivatkozva hívta össze az ülést, amelyen arról határoztak, hogy továbbra sem fizetik ki a polgármester illetményét, az erre irányuló bírósági döntés hiányában. Ezt Ferenczy Ernő alpolgármester azzal magyarázta, hogy Parádi Katalin megválasztása óta nem vezeti a munkaidő nyilvántartását, ennek ellenére közel fél évig felvette illetményét.

Döntöttek továbbá arról is, hogy mivel a polgármester több, mint 30 napja betegszabadságon van, visszatérése esetén a kötelező üzemorvosi vizsgálat kiegészítését kérik, Parádi Katalin mentális állapotának alapos vizsgálatával.

Harmadik napirendi pontként döntöttek arról, hogy Zebegény Község Önkormányzat Képviselő-testülete jelzéssel él a Váci Járási Hivatal Gyámhivatali Osztálya irányába, hogy vizsgálják meg Parádi Katalin ideiglenes gondnokság alá helyezésének indokoltságát. Mint írják: jobb a bajt megelőzni.

 A testületi határozatban az olvasható: „Parádi Katalin polgármester 2023. november 11-én testi sértéssel járó cselekményt hajtott végre a közfeladatott ellátó képviselőtársa ellen, a veszélyelhárítást is akadályozva.

Már volt olyan köztisztviselő a hivatalban, akinek az egészségügyi állapota az elmúlt időszakban aggodalomra adott okot, s több hete keresőképtelen. A közös hivatalban dolgozó alkalmazottak nem kívánnak a zebegényi hivatalunkban, akár időszakosan is munkát végezni, mert a polgármester olyan légkört teremtett az egy éves regnálása alatt, amely mindenki számára megterhelő. Továbbá mára félelemérzet alakult ki bennük a Parádi polgármester mentális, kiszámíthatatlan állapota miatt.

A polgármester saját bevallása szerint is alkoholt fogyaszt, amire erős nyugtató hatású gyógyszert szed, amely amúgy is labilis idegrendszerét még inkább kiszámíthatatlanná teszi.”

(A fotó korábbi felvétel.)

Hozzászólás
Előző cikkIdén is keresik a legjobb süteményt Vácdukán
Következő cikkÓriási botrány Vácon, rengeteg ingatlant adnak el Matkovichék