DMRV: az ivóvíz továbbra is kiváló minőségű és fogyasztásra alkalmas Vácon

Tegnap a délutáni órákban Vácott, a Gőzös utcában egy teherautó alatt beszakadt a homokos  földút, amely alatt egy 300 milliméteres szennyvízcső eltört, abból tisztított technológiai szennyvíz szivárgott. A meghibásodott vezetéket a DMRV szakemberei azonnal azonosították, elvégezték a sérült szakasz kizárását, így a szennyvíz kiáramlása megszűnt. Az esemény semmilyen formában nem befolyásolja a vezetékes ivóvíz-szolgáltatást, a településen a lakosság ellátása zavartalan, az ivóvíz továbbra is kiváló minőségű és fogyasztásra alkalmas – tudatta lapunkhoz eljuttatott közleményében a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt.

A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mobil laborja a kiáramlás helyszínén és egy közeli fúrt kútból mintát vett, veszélyes anyag nem volt kimutatható. A kiáramlott szennyvíz természetes vizet nem érintett.

Mint a szolgáltató írja: a rendszeresen végzett vizsgálatok alapján kijelenthető, hogy az ipari szennyvíz szennyezőanyag tartalma egyik komponens esetében sem éri el a váci szennyvíztisztító telep tisztított szennyvizeire hatóságilag meghatározott határértékeket, toxikus anyagokat pedig nem tartalmaz.

A sérült vezetékszakasz helyreállítása várhatóan még a mai nap folyamán megtörténik.

Hozzászólás
Előző cikkRétvári Bence: 1200 laptop segíti a váci diákok tanulását, Pest Vármegyében 20 ezer
Következő cikkMatkovich Ilona ezer fa ültetésére vonatkozó tervét civil szervezetek és diákok segítségével próbálja megoldani valahogy