Cicát mentettek a kismarosi tűzoltók

Egy fán rekedt macskához riasztották a Kismarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesületet, akiknek, bár az emberélet megmentése az első, amikor erre nincs szükség, azonnal indulnak állatoknak is segítséget nyújtani.

A szervezet egy személyes beszámolóban számolt be az esetről a közösségi oldalán, amit változtatás nélkül közlünk.

„Amikor egy társaságban szóba kerül, hogy tűzoltó vagyok, jellemző kérdés, hogy “És sokszor mentetek cicát a fáról?” Ezen többnyire mosolygok, és elmondom, hogy amelyik cica fel tudott menni a fára, az többnyire le is tud jönni, ezért nekem még sosem kellett fáról macskát mentenem.

Hát ez ma megváltozott! Egy cica fára mászás közben a hámjánál fogva felakadt egy jó nagy tujára, és a tulajdonosnak nem sikerült onnan lehoznia. Ezért kérték a helyi önkéntes tűzoltók segítségét. Mi két tag dugólétrával (egymásba illesztéssel hosszabítható tűzoltó létra) lementettük a cicát a fáról, ahogy az a nagy könyvben (és mindenki sztereotipikus gondolataiban) meg van írva. A hámot óvatosan el kellett vágni a cicus megsértése nélkül, majd le kellett hozni anélkül, hogy összekarmolt volna bárkit is. Szerencsére nem volt egy harcias kedvű macska, sőt, nagyon is együttműködő volt a kis szőrmók.

A képzésünk során is szó volt róla, hogy első az emberélet, de rögtön utána jön az, hogy az állatokon is segítünk, ha kell.

Reméljük a cica és a gazdája is meg tudott nyugodni a nagy izgalmak után, nekünk egy különleges kalandra sikerült ez a mai.”

Fotó: Kismarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Hozzászólás
Előző cikkŐrbottyánban két év alatt két bölcsőde épült, a héten indul a harmadik kivitelezése (videó)
Következő cikkA közel 100 éves szobi bányába nyerhettek betekintést az érdeklődők