Őrbottyánban két év alatt két bölcsőde épült, a héten indul a harmadik kivitelezése (videó)

Kétszázmilliárd forintot fordított a kormány bölcsődék építésére, bővítésére 2014 és 2022 között –hangsúlyozta Rétvári Bence Őrbottyánban, a KicsiKék bölcsőde átadóünnepségén. Rámutatott, hogy amíg ezen a településen két év alatt két bölcsőde épült, és a napokban a harmadik bölcsőde alapkövét is elhelyezik, addig Vácon négy év alatt sem sikerült megépíteni a Bauer utcai bölcsődét a Matkovich Ilona vezette városban.

Rétvári Bence kiemelte: családbarát országot építenek, ahol a legfontosabb a gyermek, és „minden a családok körül kell, hogy forogjon”, mert „ha a családokban minden rendben van, akkor az országban is minden rendben van”. Kitért arra is, hogy a gyed (gyermekgondozási díj) maximális összegét több mint háromszorosára emelték. Megemlítette a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) és a babaváró támogatástis, amelyek szintén azt szolgálják, hogy „minden vágyott gyermek megszülethessen”.

Szabó István (független) polgármester az ünnepségen azt mondta, sokéves tapasztalat és rengeteg munka eredménye a felépült bölcsőde. Oláh Barbara intézményvezető emlékeztetett arra, hogy két évvel ezelőtt adták át a város első bölcsődéjét, amely most újabb ellátási hellyel bővült. A négy csoportszobás, 48 férőhelyes, napelemekkel ellátott, energiatakarékos, korszerű bölcsőde mintegy 480 millió forint állami támogatásból épült fel.

Hozzászólás
Előző cikkA térség legmodernebb játszóterét építtette meg a Samsung SDI a gödi gyermekeknek
Következő cikkCicát mentettek a kismarosi tűzoltók