Véradás lesz Vácon – egy véradással 3 életet is menthetünk

Szeptember 11-én, hétfőn 10:00-14:00 óra között civil véradás lesz Vácon, a Vanyek Béla Sportcentrumban. A  Pest Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ négy helyszínen várja az önkéntes véradókat a 90. évfordulóját ünneplő gödöllői cserkész dzsemborira is emlékezve. Idén a Váci Reménység Egyesület is csatlakozik a civil véradáshoz. 

A cserkész-véradóknak 2.000 forintos CBA utalványt adnak ajándékba a szervezők. Minden további véradó 2 alkalmas futó- vagy tornabérletet kap, mely beváltható a Vanyek Béla Sportcentrumban.

Mint ismert, egy véradással akár 3 életet is megmenthetünk. Véradó lehet minden 18 év feletti és 65 év alatti (első véradás esetében 60 év alatti!), 50 kg testtömeget meghaladó, magát egészségesnek érző ember. A véradást egészségi állapotra vonatkozó kérdőív kitöltése, hemoglobinszint mérés és orvosi vizsgálat előzi meg. Két véradás között 56 napnak kell eltelnie, a nők egy évben 4-szer, a férfiak 5-ször adhatnak vért. A véradáshoz szükséges: személyi igazolvány, TAJ és lakcímkártya. Véradás előtt étkezés és bő folyadékfogyasztás ajánlott. 

Hozzászólás
Előző cikkJövő év végére készülhet el a gödi ipari-innovációs területet érintő víziközmű hálózat fejlesztés
Következő cikkVége a fürdési idénynek, zárva van a strand Nagymaroson