Vége a fürdési idénynek, zárva van a strand Nagymaroson

A nagymarosi szabad strandon szeptember 1-én véget ért a fürdési idény, a strand zárva van – közölte a helyi önkormányzat. A BRFK közlése és az ide vonatkozó szabályok szerint a Dunában fürdeni az engedéllyel rendelkező települések által üzemeltetett szabad strandokon lehet.

Mint a közleményből kiderül: tilos fürdeni hajóútban, hajóutat és hajózási akadályt jelző bóják, nagyhajók, úszó munkagépek és fürdés célját nem szolgáló úszóművek 100 méteres körzetében, vízlépcsők és vízi munkák 300 méteres, hidak, vízkivételi művek, egyéb vízi műtárgyak, komp- és révátkelőhelyek 100 méteres körzetében.

Szintén tilos fürdeni kikötők, veszteglő- és rakodóhelyek, kijelölt, zárt vízisí és vízirobogó (jet-ski), valamint egyéb motoros vízi sporteszköz közlekedésére szolgáló pályák, hajóállomás területén, egészségre ártalmas vizekben, kijelölt fürdőhelyek kivételével a határvizekben és a városok belterületén lévő szabadvizekben, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, kivéve, ha a vízfelület megvilágított és legfeljebb a mélyvíz határáig, ahol a tiltó tábla jelzi.

Hozzászólás
Előző cikkVéradás lesz Vácon – egy véradással 3 életet is menthetünk
Következő cikkHihetetlen teljesítményt nyújtottak a sportolók a Duplakanyar futóversenyen