Villanyvezetéket rongáltak meg a kidőlt fák Őrbottyánban

Az év vihara térségünkben is jelentős károkat okozott. Őrbottyánban a szombati napon megkezdték a halaszthatatlan problémák orvoslását – közli Szabó István.

A település polgármestere fényképekkel illusztrált bejegyzésében arról számol be, hogy kidőlt fákat daraboltak és lakossági segítséggel megtisztították a Miklósi temető feljáróját. A körforgalmat és a Rákóczi Ferenc utca alsó szakaszát kézi erővel takarították le a kollégák. Körbeszalagozták a Béke utca egy rövid szakaszát és a buszmegálló mellett található területet. Ott a hatalmas nyárfa egy vastag ága villanyvezetéket rongált meg, a fán fennakadva több vastagabb- veszélyes ág található, ezért lett a környéke lezárva.

A Jókai utca a Péter Pál katolikus templom alatt lezárásra került. Ott olyan mély kimosódás keletkezett, amely nem teszi lehetővé a közlekedést. Az autómosó közelében szintén faleszakadás történt- villanyvezetékek kerültek veszélybe-, ahol az érintett útszakasz átmenetileg lezárásra került.

Szabó István azt kéri, hogy tekintettel arra, hogy ne szervezzenek szabadtéri eseményeket. „Az előrejelzések szerint a szombati napon bármikor megismétlődhetnek az elmúlt 24-48 óra történései, ezért kérek mindenkit, hogy szabadtéri eseményeket ne szervezzenek az elkövetkező néhány napban” – fogalmaz.

Kisnémediben pedig több helyen hordalékot hordott a bevezető útra az éjszakai vihar – írják a település közösségi oldalán.

Hozzászólás
Előző cikkHiába keresik a Szörp Fesztivált az érdeklődők Szobon
Következő cikkSikeres gyűjtés zajlott egy autista fiú számára a III. Őrzöm a lángot táborban