Sikeres gyűjtés zajlott egy autista fiú számára a III. Őrzöm a lángot táborban

Idén megújult programmal várta a táborozókat az immáron harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Őrzöm a lángot tábor Püspökhatvanban.

A pénteki napon a koncerteké volt a főszerep, a Historica akusztikus előadását Nagy Dávid (Ex- Pokolgép, Totális Metal) követte, majd az este záróakkordjaként Stula és Laca lépett a színpadra. Szombaton már kora délután kezdődtek a programok, elsőként Hajni &Tomi gyerekkoncertje várta a legkisebbeket, majd a „Tégy valami jót!” motoros felvonulás következett a Gázfröccs Motoros Team
felvezetésével.

Mónus József íjász világbajnok és világrekorder először tette tiszteletét a helyszínen, egy lélekemelő előadást követően lőgyakorlatot tartott.

A Horka íjászai különleges harcművészeti bemutatóját követően Bátyi József a település polgármestere tartotta meg köszöntő beszédét, majd a Püspökhatvani Néptáncegyüttes lépett a színpadra.

A Wass Albert társaság interaktív előadása után Thököly Vajk szilágysági költő azon verseit adta elő, melyek megzenésítésre kerültek.

Ezt követően Fábián Zoltán Őrzöm a lángot 100. elnevezésű koncertje következett: „Különleges egybeesés, hogy a harmadik táborunkban valósult meg a Trianon centenáriumában indított száz állomásos koncertsorozat utolsó állomása. A tábor tekintetében úgy érzem, hogy idén is sikerült szintet lépni, köszönjük mindenkinek az áldozatos munkáját és részvételét. Sikeres gyűjtést szerveztünk az autista fiú számára, ez számunkra is egy erkölcsi előrelépés, mely a jövőben szeretnénk, ha hagyománnyá válna – mondta el Fábián Zoltán szervező.

Vadkerti Imre először lépett a tábor színpadára, elkápráztatva a nagyérdemű közönséget, Zoltánnal egy közös dalt is énekeltek.

A rendezvény zárásaként a tűzgyújtás következett, tüzes íjvesszővel meggyújtva, ahol a gyerekek felolvasták a résztvevők táboron belül tett, kis cetlikre írt jócselekedeteit.

Fotók: Hadnagy Ancsii Fotói

Hozzászólás
Előző cikkVillanyvezetéket rongáltak meg a kidőlt fák Őrbottyánban
Következő cikkKiadták a narancs riasztás mellett a piros riasztást is, ma is érkeznek a zivatarok