Tűzgyújtási tilalom lép életbe csütörtöktől

Augusztus 24-től tűzgyújtási tilalom lép életbe az ország egyes területein, köztük Pest vármegyében is – tette közzé a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos közösségi oldalán.

Legutóbb július 12-én szerdán lépett életbe Pest vármegyét érintő tűzgyújtási tilalom, akkor is a kánikula és a csapadékszegény időjárás miatt. Majd augusztus 5-én a csapadékos időjárást követően megszűnt a fokozott tűzveszély, és visszavonták a tilalmat.

Holnaptól azonban ismét életbe lép a korlátozás. Ezeken a területeken továbbra sem szabad tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a térképen jelölt területeken található tűzrakóhelyeket, a vasút- és közút menti fásításokat, továbbá a parlag- és gazégetést is. Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Fotó: Szombathely HTP

Hozzászólás
Előző cikkA nagy peléket látogathatjuk meg a Börzsönyben
Következő cikkÖkológiai katasztrófa – tömeges halpusztulás Őrbottyánban, a szennyezett víz a vácrátóti arborétum felé halad