Megszűnik a tűzgyújtási tilalom három megyében, köztük Pest megyében is

Megszűnik a tűzgyújtási tilalom Borsod Abaúj-Zemplén, Heves és Pest vármegyékben – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombaton az MTI-vel.

A közlés szerint az elmúlt 24 óra csapadékos időjárásának köszönhetően megszűnt a fokozott tűzveszély, ezért a hatóság vasárnaptól visszavonja a tűzgyújtási tilalmat Borsod Abaúj-Zemplén, Heves és Pest vármegyékben. Hozzátették, hogy erdőterületen tüzet rakni a tűzgyújtási tilalom megszűnése után is csak a kijelölt és kiépített tűzrakóhelyen szabad, szélcsendes időszakban úgy, hogy az a környezetre veszélyt ne jelentsen. A Nébih közölte, hogy 5 vármegyében – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg – változatlanul érvényben marad a korlátozás.

Ezeken a területeken továbbra sem szabad tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a térképen jelölt területeken található tűzrakóhelyeket, a vasút- és közút menti fásításokat, továbbá a parlag- és gazégetést is. Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

MTI

Hozzászólás
Előző cikkHétvégén rendezik meg a III. Nagy Ipoly-takarítást, amelyre idén gyerekeket is várnak
Következő cikkRétvári Bence: A helyi gazdálkodók munkáját is segíti a Szobon átadott külterületi út (videó)