Ha letöltötte ezt a mobilapplikációt, törölje! – csalókra figyelmeztet a GVH

Az online árfigyelőre megtévesztésig hasonlító mobilapplikációval próbálják félrevezetni internetes csalók a fogyasztókat – figyelmeztetett közleményében a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

A Gazdasági Versenyhivatal felhívta a figyelmet arra, hogy senki ne töltse le az ingyenes alkalmazást, akik pedig letöltötték, haladéktalanul töröljék azt a mobilkészülékeikről. A GVH megtette a szükséges polgári- és büntetőjogi lépéseket a kalózalkalmazás terjesztői ellen, kezdeményezte az illegális mobilapplikáció eltávolítását a Google és az Apple alkalmazásáruházaiból, valamint hivatalból eljárást indított a fogyasztók megtévesztése miatt – emelték ki.


Jelezték, hogy az árfigyelő hivatalos mobilapplikációjának kifejlesztése folyamatban van. A közlemény szerint rendkívül népszerű és eredményes a Gazdasági Versenyhivatal által működtetett online árfigyelő rendszer: a július elsejei indulás óta az egyedi látogatók száma már megközelíti az 1 milliót, a Pulzus Kutató pénteken publikált felmérése szerint pedig alig egy hónap alatt több mint 6 millióan értesülhettek a www.arfigyelo.gvh.hu címen elérhető rendszerről.


Mint írták, az árfigyelőt kifejlesztő munkacsoport folyamatosan dolgozik a rendszer továbbfejlesztésén. A következő hetekben várható több olyan fejlesztés élesítése, amelyek még hatékonyabbá tehetik az árfigyelő rendszer működését. Hamarosan szabadon összeállítható és megosztható bevásárlólista segíti majd a fogyasztókat. A felhasználói igényeknek megfelelően fejlesztjük a megjelenítés, illetve a szolgálatás térképes funkcióját is.

Ezzel párhuzamosan, a fogyasztói igényeknek megfelelően hamarosan tovább bővülhet a rendszerben szereplő termékek köre is – sorolták.
A csalásról azt írták, hogy a kalózapplikáció az online árfigyelő rendszer illetéktelen, engedély nélküli felhasználása. „A GVH nem adott engedélyt az illegális alkalmazás létrehozójának az árfigyelő rendszer adatainak felhasználására és egyes arculati elemeinek használatára” – fogalmaztak.

MTI

Hozzászólás
Előző cikkMegnyitott a zarándok szálláshely Márianosztrán
Következő cikkSZOMBATON TARTJÁK MEG AZ 1ÚTON NEMZETKÖZI ZARÁNDOKNAPOT