SZOMBATON TARTJÁK MEG AZ 1ÚTON NEMZETKÖZI ZARÁNDOKNAPOT

A Mária Út teljes útvonalán, minden szakaszon egy közös célért, a fiatalokért szervez zarándoklatokat a Mária Út Egyesület  önkéntesei segítségével 2023. augusztus 12-én, Nagyboldogasszony ünnepéhez kötődően.

A zarándoklat idei központi témája a fiatalok lesznek. A szervezők szerint a zarándoklat alatt minden résztvevő imádkozhat a fiatalokért és rájöhet arra, hogyan viszonyul hozzájuk. Ki-ki megtalálhatja a választ arra is, hogy mennyire türelmes a fiatalsághoz, valóban keresztény módon segíti és szereti őket, mit tud tenni értük és hogyan tudja elfogadni őket?

A Dunakanyart a zarándoklat három útvonala is érinti szombaton.

  • Nézsa – Keszeg – Kosd – Vác:

Nézsán, Szent Jakab-templomnál lesz a gyülekező 7:30-kor. A zarándokok várhatóan 11 órára érkeznek meg Keszegre. Onnan 12:05-kor indulnak tovább Kosdra. Kosdról 15:10-kor mennek Vác felé, ahova várhatóan 16:30-ra érkeznek meg. A napot a Nagyboldogasszony-székesegyházban zárják, ahol 18 órakor szentmisén vesznek részt.

  • Veresegyház – Vác:

A résztvevők 7:30-kor találkoznak Veresegyházon, a Szentlélek templomnál. 8 órakor elindulnak Őrbottyánba. Később Vácrátótra előreláthatólag 12:30-kor, Sződre 14:30-kor, Sződligetre 16:30-kor, Vácra 17:30-kor érkeznek meg. A program a Barátok templomában zárul, a 18 órakor kezdődő szentmisével.

  • Nagybörzsöny – Kemence

A szervezők 8:45-re hirdették meg a gyülekezőt Nagybörzsönyben, ahonnan 9 órakor indulnak a Fő térről Kemencére, ahova várhatóan 16 órakor érkeznek meg a zarándokok. 

A zarándoknapot idén tizedik alkalommal tartják meg a teljes Mária Úton: Ausztriában, Felvidéken, Délvidéken, Magyarországon és Erdélyben.

Hozzászólás
Előző cikkHa letöltötte ezt a mobilapplikációt, törölje! – csalókra figyelmeztet a GVH
Következő cikkÉvek óta járhatatlan külterületi út újult meg Szobon (videó)