Vízkorlátozás jöhet 15 településen, köztük Acsán is

A DMRV Zrt. Facebook-oldalán tett közzé egy felhívást arról, hogy a másodfokú hőségriasztásra, valamint a megnövekedett ivóvíz-igényre tekintettel arra kérik tizenöt, Budapest környéki agglomerációs település – Budakalász, Csobánka, Leányfalu, Nagykovácsi, Pilisborosjenő, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Tahitótfalu, valamint Üröm – lakóit, hogy ha lehetséges, mérsékeljék ivóvízfogyasztásukat a következő napokban, hogy a vízellátás zavartalan maradhasson.

Azokon a helyeken, ahol elsőfokú vízkorlátozást rendeltek el, ott tilos:

a házi kertek, valamint közparkok locsolása reggel 6 és este 11 óra között;
az utak, járdák vízzel történő mosása;
az automata öntözőberendezések működtetése;
az autók tömlős mosása és
nem utolsó sorban az úszómedencék feltöltése.

A következő településeken kell fokozottan figyelni a vízhasználatra:

Budakalász, Csobánka, Leányfalu, Nagykovácsi, Pilisborosjenő, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár,Szentendre, Tahitótfalu, Üröm, Acsa, Csömör, Fót, Erdőkertes, Gödöllő, Mogyoród, Szada, Veresegyház.

Az átmeneti, rövid felfrissülés után ráadásul újra kánikula jön, szombaton 30-35 fok, míg vasárnap már a 32-37 fokot is elérhetik a csúcshőmérsékletek.

Korábban írtunk arról, hogy közel 17 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a DMRV Zrt. ivóvíz víziközmű rendszereinek kapacitás és hatékonyságnövelő fejlesztésére a Széchenyi 2020 program keretében. Virág László vezérigazgató a projekt három fő célkitűzéséről elmondta, céljuk, hogy a megnövekedett vízigények mellett a szolgáltatott víz minősége hosszú távon is megfeleljen az erre vonatkozó, 201/2001 . (X. 25.) kormányrendeletben rögzített feltételeknek.

Hozzászólás
Előző cikkSzikriszt Rita: szeretnék hozzájárulni a kis városunk fejlődéséhez
Következő cikkPéntekig még le lesz zárva Őrbottyánban az Arany János utca