ZöldLiget: Kérjük Juhász Bélát, fókuszáljon helyi ügyeinkre!

Juhász Béla, Sződliget DK-s polgármestere egy olyan videót osztott meg hivatalos közösségi oldalán, mely szerint a Fideszre szavazók retardált szektahívők. Erre reagált most lapunk megkeresésére a ZöldLiget – Baráti Kör Sződligetért Egyesület.

„A ZöldLiget – Baráti Kör Sződligetért Egyesület szerint a polgármesternek nem feladata az országos politika helybeli képviselete, hanem fordítva: a helyi érdekek képviselete a politika magasabb szintjein, végtére is mandátumát a sződligetieknek és nem újdonsült pártjának köszönheti. A pártoskodás megmérgezi a helyi közösségek mindennapjait, ezért ezúton is arra kérjük Juhász Bélát, fókuszáljon helyi ügyeinkre – sok kérdés vár megoldatlanul, amire több időt kellene, lehetne szánni” – fogalmaztak kérdésünkre.

Mint arról beszámoltunk, Juhász Béla Róbert Sződliget DK-s polgármestere egy olyan videót osztott meg hivatalos Facebook oldalán, melyben a Fideszre szavazó állampolgárokat „retardáltnak”, és „szektahívőnek” nevezik. A videó azóta is megtalálható a Momentumból a közelmúltban DK-ba igazolt polgármester oldalán. Ebben a felirat szerit az olvasható, hogy „Na most akkor hogy is van ez retardált fideszesek?”

Nem ez az első eset, hogy politikai hadszíntérré változtatja a sződligeti közéletet Juhász Béla

A sződligeti polgármester tavaly év végén jelentette be, hogy távozik a Momentumból és a DK színeiben folytatja tovább. Ezt követően a Sződliget, ahol jó élni közösségi oldalt arra használta, hogy a DK politikai üzeneteit továbbítsa. Érthető e törekvése, hiszen amíg a Sződliget, ahol jó élni községi oldalnak több mint 3000 követője van, addig az ő oldalát csupán ennek fele, 1500 fő követi. Márciusban egy „Akkumulátor nagyhatalom ugye?” – címmel tettek közzé ezen az oldalon egy cikket.

A Sződliget, ahol jó élni Facebook oldal névjegyénél további elérhetőségként a település honlapja van feltüntetve, a www.szodliget.hu, továbbá a polgarmester@szodliget.hu hivatalos e-mail címe, telefonszámként pedig a (27) 590 095, mely a Sződligeti Közös Önkormányzati Hivatal telefonszáma, mely arra utal, hogy ez a település hivatalos közösségi oldala.

Március elején, február végén sorozatban hol kommentálva, hol pedig anélkül baloldali politikai haszonszerzés céljából használták ezt az oldalt, az akkumulátorgyártás kapcsán. Arra azért ügyelve, hogy a nem odaillő kommenteket eltávolítsák – hívta fel egy lakos a figyelmet Juhász Béla egyik bejegyzésénél.

Fotó: Juhász Béla Róbert Facebook

GRT

Hozzászólás
Előző cikkGladiátorok küzdenek szombaton Verőcén a római örökség ünnepén (videó)
Következő cikkNagy sikerrel zajlott a Duka Csillaga tehetségkutató verseny