Vita a váci testületi ülésen: A bérlőkijelölési jog egy kiskapu lehet az önkormányzati lakások odaítélése kapcsán

Nem volt összetűzésektől mentes a novemberi képviselő-testületi ülés sem Vácon. Több olyan téma is napirendre került, mely miatt a baloldali többségű testülettel szemben, az ellenzéki kormánypárti képviselők tiltakozásukat fejezték ki.

Már a legutóbbi ülésen is heves vitára került sor volt laktanya két értékes ingatlanjának eladása miatt, ám ezúttal két újabb értékesítést szavazott meg a Matkovich Ilona polgármester vezette baloldali többségű testület, úgy, hogy ezt már a Gazdasági Bizottság sem támogatta. Emelett 5 százalékos adóemelés vár a váci vállalkozókra, Kiss Zsolt alpolgármesterrel szemben pedig Manninger Péter korrupciós vádakat emlegetett. Továbbá kisebb vitát gerjesztett, az épülő gyorsétterem miatt elköltözött Lehotka park ügye, valamint Csereklye Károly szerint a bérlőkijelölési jog nem más, mint egy kiskapu az önkormányzati lakások odaítélése kapcsán.

Ezúttal a Madách Imre Művelődési Központ, valamint a Váci Városfejlesztő Szolgáltató Kft. ügyvezetői egyszeri bérlőkijelölési jog biztosítását kérelmezték. Csereklye Károly kifogásolta ezt a módszert.

A Madách Imre Művelődési Központ, valamint a Váci Városfejlesztő Szolgáltató Kft. ügyvezetői által, az Emberi Kapcsolatok Bizottságához benyújtott dokumentumban nem szerepelt az, hogy kinek szánnák a rendkívül kedvezményes havidíjú önkormányzati lakást, így a Fidesz KDNP képviselői, Pető Csilla és Mokánszky Zoltán több információt kért, de nem kapták meg az ígéret ellenére sem a testületi ülésre.

Molnár Nándor a Gazdasági-Városfejlesztési Bizottság elnöke arról beszélt, hogy azért favorizálják és ösztönzik az intézményvezetőket, hogy ilyen jogi konstrukcióban juttassanak lakhatási lehetőséget a rászoruló dolgozóiknak, mert a bérlőkijelölő garanciát vállal készfizető kezesség formájában.

Hozzászólás
Előző cikkÚjra Vácon forgat a Memento Mori stábja
Következő cikkKifestett egy buszmegállót Vácon a Magyar Kétfarkú Kutya Párt