Remekül rajtolt az első Börzsöny Trail

Az elmúlt hétvégén rendezték az I. Börzsöny Trail versenyt, a térség első MTB maratonját. A rendező Ipoly Erdő Zrt. Diósjenői Erdei Szabadidőparkjából több mint 250 versenyző rajtolt különböző távokon és kategóriában, a technikás pálya és a remek hangulat garantált volt – számolt be az eseményről az Ipoly Erdő Zrt.

Idén első alkalommal, ideális időjárási körülmények között rendezett MTB maratont az Ipoly Erdő Zrt., és erre nem is találhatott volna izgalmasabb terepet, mint a vadregényes Börzsöny. A terep még a gyalogos túrázóknak is sok kihívást rejt, a kerékpárosoknak még inkább, de talán pont ez az új élmény vonzotta a hazai hegyi kerékpárosok egy jelentős részét. A szervezők örömére, a családi futam indulói is szép számmal sorakoztak fel augusztus 27-én a 10,5 km hosszan kijelölt pályán. Még a legkisebb versenyzők is sérülés nélkül, remekül helyt álltak a sokszor meredek, köves pályán. A hosszú táv versenyzői közül már nem mindenkinek volt ilyen szerencséje, mert a Nagy-Hideg-hegy előtt a darazsak nem kímélték a kétkörös futam résztvevőit (mellettük a túrázókat sem). Köszönjük az Ipoly-völgyi Különleges Mentők és a versenyt biztosító mentőszolgálat gyors és szakszerű segítségét – írják a szervezők.

Közleményükben ismertették: a 37 kilométeres távon 1200 méter szinttel kellett megküzdeniük az indulóknak, még a Börzsönyben edzett helyi nevezőket is meglepte a pályakijelölés, de úgy ítélték meg, hogy bár technikás volt a terep, remek pályán és nem mellesleg csodás erdei utakon tekertek. A Diósjenő – Királyrét- Nagy-Hideg-hegy – Csóványos – Diósjenő kör kétségtelenül a Börzsöny egyik legszebb térsége. Érdemes évközben erre gyalogosan is túrát tervezni.
A hosszú távra 52 nagyon bátor és elszánt versenyző jelentkezett, akiknek a 37 km-es kör kétszeri teljesítésével 2400 méter szintet kellett leküzdeniük.

A verseny alatt a szurkolók, családok a szabadidőpark vendégei voltak, itt kézműveskedés, állatsimogató és játszóterek várták a gyerekeket.

Az Ipoly Erdő Zrt.-t a Börzsöny Trail szervezésében a WanderRoads Kft. és a lebonyolító Superior Racing Team segítette. A közös munka itt nem áll meg, a szervező csapat már a 2023. évi időpontot is kijelölte, jövőre augusztus 26–i hétvégén várják a hazai hegyikerékpárosokat és egyéb terepsport szerelmeseit (XCO, gravel, túrázók) a börzsönyi terepre.

Forrás: Ipoly Erdő Zrt.
Fotó: Bak Ferencnek!

Hozzászólás
Előző cikkPeletúrát tartanak a Börzsönyben
Következő cikkAz első ütem lezárult, és folytatódik tovább Kosdon a csapadékvíz-elvezetés kiépítése