Kádár Ferenc: Kivezetem a falut abból a helyzetből, amiben most van

Kádár Ferenc, Penc polgármester-jelöltje

Vasárnap Pencen időközi polgármester-választást tartottak, melyet a Fidesz-KDNP által is támogatott Kádár Ferenc független jelölt nyert meg. Rendezettebb falukép, közösségépítő programok, valamint a Pencen áthaladó főút javítását emelte ki legelső feladatai közül a 0627.hu-nak adott rövid interjúban Kádár Ferenc polgármester első munkanapjának reggelén.

Penc vasárnap megválasztott polgármesterének konkrét elképzelésiről, rövidtávú terveiről részletesebben korábban itt írtunk.

Mikor kezdi a munkát?

Ma reggel nyolc órakor a munkát elkezdtem. Nagy erővel, elszántsággal érezve magamban azt az erőt, mely segítségével, amit a választóknak ígértem be fogom tartani. Kivezetem a falut abból a helyzetből, amiben most van. Tehát a változást, amit ígértem az meglesz.

Mit ígért?

Átlátható hivatali munkát ígértem. Azt is ígértem, hogy közösséget építek, továbbá, hogy rendezett faluképet adok a településnek és természetesen rendezvényeket is, mivel a közösségépítés alapját ez jelenti.

Hogyan értékeli a kampányt?

Nagyon-nagyon nehéz volt, nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz, de azokat a dolgokat, melyeket úgy éreztem, hogy meg kell tennem az emberek felé azt megtettem. Nagyon sok lakossal beszélgettem, megismertem azokat a gondolatokat, elképzeléseket, ötleteket, melyek eddig hiányként voltak, vagy vannak jelen a településen.

Kampánya során bizonyára sok lakossági észrevételt, visszajelzést kapott, ezek közül kiemelne néhányat?

Nagyon-nagyon sok emberrel beszéltem a kampány során, és bizony sok problémát vetettek fel. A legtöbben azt nehezményezik, hogy darabjaira hullott a közösség. Nehezményezi továbbá, hogy nem elég ápolt, nem elég rendezett a falukép. Nagyon sokan tették szóvá a Pencen keresztül haladó főút minőségét. Ez nem önkormányzati út, de ennek a sorsával is kell valamit kezdeni, hiszen az itt élő embereknek nagyon nehéz, hogy zötykölődnek, hiszen minden nap ezt az utat használják. Tehát sürgősen fel kell vennem a kapcsolatot a Magyar Közúttal, hogy megbeszéljük, hogyan tudunk ezen változtatni, hogyan tudjuk ezt az utat megjavítani.

Melyek lesznek a legelső intézkedései?

Programom legelső pontjai között szerepel a rendezett falukép megvalósítása, tehát ezzel fogom kezdeni. Penc egy szép település, de ugyanakkor, hogyha a faluképet megnézzük, az nem tudja ezt alátámasztani, hisz jelenleg nem ezt mutatja. A rendezettséget illetően tehát nagy elmaradásunk van, és ezen próbálok javítani, hogy ne csak azt mondjuk, hogy Penc a Cserhát ékköve, hanem valóban az is legyen. Ennek érdekében a holnapi napon találkozni fogok a négy közfoglalkoztatásban dolgozónkkal, és napról-napra át fogjuk beszélni a legsürgetőbb feladatokat. Személyesen fogom kiadni a feladatokat és átvenni azokat a munka végeztével. Tehát minden nap ellenőrizni fogom azokat a tevékenységeket, azokat a munkákat, amiket meg kell valósítanunk. Ígéretet tettem a rövid távú programomban az említett célok megvalósítására, melyeket nem puszta ígéretnek szántam, hanem valóban, ezeket mind szeretném és be is fogom tartani. Természetesen a priorizáció jogát fenntartom, hisz ha valami bekövetkezik a település életében, ami felülírja, az adott pontokat, akkor abban a pillanatban reagálunk, és kézbe vesszük azokat a lehetőségeket, amivel meg lehet oldani az adott problémát.
GRT

Hozzászólás
Előző cikkÉjjeli lepkészés és fénycsapdázás is lesz hétvégén a kétnapos nagyszabású fesztiválon a vácrátóti botanikus kertben
Következő cikkHármas karambol történt Rádon, forgalomkorlátozásra kell számítani